Η «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» στο Άλσος Νέας Σμύρνης

Μια σύγχρονη σκηνική ανάγνωση της Ιφιγένειας εν Αυλίδι, μέσα σε ένα ποιητικό- εικαστικό περιβάλλον, με μουσική του Κ. Βήτα, θα παρακολουθήσουν όσοι βρεθούν σήμερα στο Άλσος της Νέας Σμύρνης στις 21:00.

Η τραγωδία του Ευριπίδη, από την 5η ΕΠΟΧΗ ΤΕΧΝΗΣ, σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας. «Η Ιφιγένεια εν Αυλίδι», ένα από τα κορυφαία κείμενα της αρχαίας ελληνικής πραγματείας, είναι κείμενο βαθύτατα πολιτικό, ένα ειρωνικό και ταυτόχρονα τραγικό σχόλιο πάνω στο θέμα της πολιτικής σκοπιμότητας.

Η παράσταση επιχειρεί μια σύγχρονη σκηνική ανάγνωση του κειμένου, μέσα σε ένα ποιητικό εικαστικό περιβάλλον, με την σύγχρονη μουσική επεξεργασία του Κ. Βήτα.

«Ένας πυροβολισμός. Σκοτάδι. Μια γυναίκα νεκρή. Κάπου κοντά σε μια παραλία. Ένα σύνολο γυναικών μάρτυρες του θανάτου, ανακρίνονται. Αυτοκτονία ή δολοφονία. Ο χορός αποκτά πρόσωπο, κάθε γυναίκα εκφράζεται διαφορετικά. Τα χορικά γίνονται το σημείο συνάντησης και αντιπαράθεσης με την ιστορία. Οι ήρωες αναζητούν καθένας τη δική του αλήθεια εκφράζοντας καθένας ένα διαφορετικό κόσμο, που αρνείται πεισματικά να συνυπάρξει με το αυτονόητο».

Η παράσταση θα παιχτεί επίσης στις 10/9 στο Άλσος Βεΐκου και στις 13-14-15/9 στο θέατρο  BADMINTON