«Η αρχή το ήμισυ του παντός»

Δηλώσεις, αναφορικά, με την έναρξη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, έκαναν οι Στέλιος Μαλεζάς και Κυριάκος Παπαδόπουλος, οι οποίοι εμφανίστηκαν αισιόδοξοι, τόσο για την πρεμιέρα, όσο και για τη γενικότερη πορεία της Εθνικής.

Πιο συγκεκριμένα ο Μαλεζάς, ανέφερε:

«Οι συνθήκες, που συναντήσαμε εδώ, είναι ιδανικές για την προετοιμασία. Το ξενοδοχείο, ο αγωνιστικός χώρος, το προπονητικό κέντρο. Τα πάντα. Το κλίμα στην ομάδα δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερο. Η Εθνική είναι ένα μείγμα έμπειρων και νέων παικτών.

Δεν πιστεύουμε στους οιωνούς. Σε σχέση με το 2004, οι 3 παίκτες που είναι εδώ θα μας δώσουν εμπειρία και ώθηση, για να πετύχουμε και στην Πολωνία. Προσωπικά θέλω να κερδίζω και δεν με νοιάζει τί λένε οι άλλοι για το πώς κερδίζω. Το πρώτο παιχνίδι είναι το πιο σημαντικό, γιατί έτσι θα είμαστε πιο ήρεμοι στη συνέχεια. Στην πρεμιέρα πρέπει να παρουσιαστούμε δυνατοί».

Από την πλευρά του, ο Παπαδόπουλος, σημείωσε:

«Οι εγκαταστάσεις εδώ είναι πολύ καλές και ευχαριστούμε τους πάντες. Όποιες, όμως, συνθήκες και να συναντούσαμε, ο σκοπός μας παραμένει ο ίδιος. Να πετύχουμε. Αρχικός στόχος είναι να περάσουμε στην επόμενη φάση και μετά θα προσπαθήσουμε να πάμε ακόμα πιο ψηλά.

Ως ομάδα, σεβόμαστε την Πολωνία, αλλά δεν τη φοβόμαστε. Δεν θέλω να μιλήσω για κάποιον παίκτη της ξεχωριστά. Εμείς είμαστε δεμένη σαν ομάδα και παλεύουμε ο ένας για τον άλλον. Ούτε άγχος έχουμε, ούτε φοβόμαστε κανέναν. Οι Πολωνοί παίζουν στην έδρα τους, άρα αυτοί έχουν άγχος.

Οσον αφορά εμάς, ναι, είμαστε η πιο βαρετή ομάδα του ομίλου, αλλά βρισκόμαστε σε τρίτο σερί ευρωπαϊκό. Η Πολωνία παίζει το πρώτο της. Ας δούμε τι θα κάνει η Πολωνία και μετά ας μιλήσουν οι φίλαθλοί της.

Συμφωνώ πως η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Εχουμε την εμπειρία, ως ομάδα και δεν φοβόμαστε ούτε 60.000, ούτε 100.000 Πολωνούς μέσα στο γήπεδο».