Γιουβέτσι

γιουβέτσι-με-μοσχάρι-στο-φούρνοΥλικά

1/2 κούπα βούτυρο
1 κότα
20 κόκκους πιπέρι μαύρο
2-3 σελινόριζες
1 κρεμμύδι
1 καρότο
1 φύλλο δάφνης
400 γρ. χυλοπίτες
παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
4 κουταλιές αλεύρι
4 κουταλιές βούτυρο
1 κρέμα γάλακτος ή γάλα εβαπορέ
4 κροκάδια χτυπημένα

Χρόνος ψησίματος: 3/4 της ώρας.
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 1 lt νερό και ρίχνουμε το κοτόπουλο, τις σελινόριζες, το κρεμμύδι, το καρότο, το φύλλο δάφνης και τους κόκκους του πιπεριού και τα αφήνουμε να βράσουν. Αφού βράσουν, βάζουμε σ’ ένα κατσαρολάκι το ζωμό του κοτόπουλου και προσθέτουμε το αλεύρι και το βούτυρο. Τα αφήνουμε να βράσουν και στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τα χτυπημένα κροκάδια και ανακατεύουμε. Βράζουμε τις χυλοπίτες για 8′. Βάζουμε σ’ ένα γιουβέτσι τις χυλοπίτες και το κοτόπουλο σε στρώσεις και ρίχνουμε 1 κούπα παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι, πιπέρι και αλάτι σε κάθε στρώση. Περιχύνουμε από πάνω με 4 κουταλιές λιωμένο βούτυρο, ρίχνουμε τη σάλτσα που ήδη έχουμε ετοιμάσει και βάζουμε λίγη παρμεζάνα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 3/4 της ώρας περίπου, μέχρι να ροδίσει.