Για άλλη μια φορά, η διαπραγμάτευση με την τρόικα θα είναι η «τελευταία πριν την έξοδο από το μνημόνιο και συνεπώς αξίζει τον κόπο» είπε ο Ε. Βενιζέλος εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, όπου είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά.

Σε δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους είπε πως ενημερώθηκαν από τον υπουργό Οικονομικών για την συνεδρίαση του Eurogroup και την επερχόμενη επιθεώρηση από την τρόικα, αλλά και να οργανώσουν την περίοδο μετά το μνημόνιο, όπου ως γνωστόν, τα μέτρα που θα επιβληθούν στη χώρα θα είναι περίπου αυτά που θεσπίστηκαν με το… μνημόνιο.

«Στόχος είναι να βγούμε στο ξέφωτο αλλά με ένα θώρακα ασφαλείας» είπε ο Ε. Βενιζέλος και τόνισε ότι πρέπει να υπάρχει η απαραίτητη προστασία που να μην επιτρέπει στις αγορές να παίζουν κερδοσκοπικά παιχνίδια. Ωστόσο, ο ίδιος και η κυβέρνηση δεν βλέπουν ως πολιτική αυτή την προστασία με σκοπό την προάσπιση των λαϊκών συμφερόντων και της κοινωνικής συνοχής, αλλά επενδύουν στην διαμόρφωση οικονομικών προϋποθέσεων μεγαλύτερης κερδοφορίας υπέρ του κεφαλαίου, δια της υποτίμησης της εργασίας και της κοινωνικής ασφάλισης, θέτοντας σε διακινδύνευση μεγάλες κοινωνικές τάξεις.

Απαντώντας για τον χρόνο επιστροφής της τρόικας, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε πως οι εκπρόσωποι των δανειστών «θα επιστρέψουν εγκαίρως» ώστε όλα να ολοκληρωθούν ως τις 8 Δεκεμβρίου, όποτε και θα συνεδριάσει εκ νέου το Eurogroup, στο οποίο αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις για την Ελλάδα. Προέβλεψε μάλιστα πως θα υπάρχει πλήρης συμφωνία με την τρόικα πριν την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ώστε η συγκυβέρνηση να μπορέσει να στήσει μια νέα ρητορική πολιτικού εκβιασμού και εξαπάτησης του Ελληνικού λαού, όπως άλλωστε έκανε και στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

Ο Ε. Βενιζέλος, επεχείρησε μάλιστα να προβάρει τη ρητορική αυτή θέτοντας το δίλημμα: «Είτε θα διαλέξουμε μια λύση που έχουμε παλέψει με θυσίες και κόπους ή θα επιλέξουμε άλλες λύσεις που είναι επισφαλείς, υψηλού ρίσκου και θέτουν σε κίνδυνο τις θυσίες του λαού».

Πηγή:http://www.avgi.gr/article/4784064/gia-teleutaia-diapragmateusi-me-tin-troika-milaei-o-benizelos-kai-proanaggellei-nea-kindunologia