Για πολικές θερμοκρασίες και έντονες χιονοπτώσεις προειδοποιεί η ΕΜΥ

ΧΙΟΝΙΑ9Θερμοκρασίες που θα αγγίξουν τους -25 βαθμούς Κελσίου στη βόρεια Ελλάδα περιμένουν τα επόμενα 24ωρα οι μετεωρολόγοι σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ).

Συγκεκριμένα, χιονοπτώσεις ιδιαίτερα έντονες θα εκδηλωθούν από σήμερα Δευτέρα τις νυχτερινές ώρες στην Ανατολική Στερεά (κυρίως στους νομούς Αττικής και Βοιωτίας), τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και θα συνεχιστούν κατά περιόδους αύριο Τρίτη, ενώ από το απόγευμα της Τετάρτης θα εξασθενήσουν σταδιακά.

Στην Αττική σήμερα Δευτέρα θα συνεχιστούν οι χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά (υψόμετρο 200-300 μέτρα), αύριο Τρίτη θα είναι κατά διαστήματα ιδιαίτερα έντονα κυρίως στη Βόρεια και Ανατολική Αττική. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα Βόρεια προάστια και πιθανόν πρόσκαιρα μέσα στην Αθήνα, ενώ από το απόγευμα της Τετάρτης σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Οι θερμοκρασίες θα είναι ιδιαίτερα χαμηλές το επόμενο τριήμερο κυρίως στην κεντρική και βόρεια χώρα. Παγετός θα σημειωθεί ιδιαίτερα ισχυρός και κατά τόπους πολικός (ενδεικτικές ελάχιστες τιμές από μείον 25 (-25) ως μείον 10 (-10) βαθμούς Κελσίου).

Πηγή:http://www.avgi.gr