Για «παράλληλη κρατική δομή» μίλησε ο Ερντογάν στις Βρυξέλλες

ÓÕÍÅÄÑÉÁÓÇ ÕÐÏÕÑÃÉÊÏÕ ÓÕÌÂÏÕËÉÏÕΗ κυβέρνηση της Τουρκίας ανησυχεί για τους κινδύνους που εγείρει η λειτουργία μιας «παράλληλης δομής» εξωθεσμικών παραγόντων που ασκούν επιρροή στο σύστημα απόδοσης δικαιοσύνης της χώρας, δήλωσε σε συναντήσεις του με Ευρωπαίους αξιωματούχους στις Βρυξέλλες ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Τα τελευταία δύο χρόνια ανησυχούμε έντονα για το θέμα» αυτό, δήλωσε ο κ. Ερντογάν στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπή, κ. Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Χέρμαν Φαν Ρόμπαϊ.

«Στόχος αυτής της παράλληλης δομής δεν είναι η διασφάλιση της δικαιοσύνης, αλλά η τιμωρία συγκεκριμένων ομάδων», υποστήριξε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

«Η κυβέρνηση προσπάθησε να ενεργήσει με καλή πίστη, παρά τις επικρίσεις που έχει δεχτεί για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη», είπε ο Ερντογάν, σύμφωνα με την εφημερίδα Σαμπάχ. «Κάποιοι έχουν καταχραστεί τις καλές μας προθέσεις», συνέχισε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, και υποστήριξε ότι η κυβέρνησή του κάνει «μεγάλες προσπάθειες» για τη διασφάλιση της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης.