Για απάτη κατηγορείται 39χρονος στη Θεσσαλονίκη – «Πουλούσε» πακέτα τηλεφωνίας και ίντερνετ

Για απάτη κατηγορείται 39χρονος στη Θεσσαλονίκη - «Πουλούσε» πακέτα τηλεφωνίας και ίντερνετ

Κατηγορούμενος για απάτη είναι ένας 39χρονος στη Θεσσαλονίκη ο οποίος «πουλούσε» οικονομικά πακέτα σύνδεσης σταθερής τηλεφωνίας και διαδικτύου.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 39χρονος τουλάχιστον από τον Δεκέμβριο του 2014 έως τον Οκτώβριο του 2015, διατηρώντας κατάστημα ειδών πληροφορικής και παροχής υπηρεσιών τηλεπικοινωνίας, προσέλκυε πελάτες υποσχόμενος υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας και διαδικτύου εξαιρετικά χαμηλού κόστους σύνδεσης και χρήσης, με τη μορφή οικονομικών πακέτων.

Συγκεκριμένα, εμφανιζόταν ως ιδιοκτήτης εταιρείας τηλεπικοινωνιών και παρουσιάζοντας ψευδώς σε υποψήφιους πελάτες ότι διέθετε ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών το οποίο καλύπτει τα γεωγραφικά και χωροταξικά όρια του Νομού Θεσσαλονίκης, σύναπτε μαζί τους σχετικές συμβάσεις έναντι χρηματικού αντιτίμου, χωρίς ωστόσο να προβεί ποτέ σε ενεργοποίηση των προσφερόμενων και προσυμφωνηθέντων πακέτων σύνδεσης.

Προκειμένου να πείσει τους υποψήφιους πελάτες, σε κάποιες περιπτώσεις παρέδιδε τμήμα του τεχνικού εξοπλισμού, ενώ για να αποφύγει παράπονα και διαμαρτυρίες, επικαλούταν συνήθως τεχνικά προβλήματα και φόρτο εργασίας.

Σε δεκατέσσερις (14) περιπτώσεις κατάφερε να αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 1.262 ευρώ, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τυχόν εντοπισμό κι άλλων παθόντων.