O Α. Γεωργιάδης στο NewsVoice.gr : Ο Καρατζαφέρης φοβήθηκε και λύγισε

Ρεπορτάζ: Ορέστης Καρύπης

Ο Άδωνις Γεωργιάδης παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στο NewsVoice.gr και μίλησε γα πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα που απασχολούν την επικαιρότητα και όχι μόνο.

Αρχικά, αναφέρθηκε στο φαινόμενο Χρυσή Αυγή, λέγοντας ότι πρόκειται για «ένα προϊόν οργής λόγω της κρίσης, το οποίο αν σωθεί η χώρα και καταλάβει ο κόσμος, τότε είναι θέμα χρόνου να ξεφτίσει». Απέδωσε μάλιστα ευθύνες και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, διότι προβάλουν με λάθος τρόπο τη Χρυσή Αυγή, ο οποίος την ευνοεί.

Μιλώντας στη συνέχεια για την κυβέρνηση και το έργο της, τόνισε ότι διανύσαμε ορισμένους παραγωγικούς μήνες, κατά τους οποίους «πετύχαμε μια εξαιρετικά καλή συμφωνία, για τα δεδομένα της οικονομίας μας» και ότι αν ο λαός καταλάβει, αισθανθεί ότι υπάρχει ελπίδα, τότε σίγουρα θα ξανά ψηφίσει τη συγκεκριμένη κυβέρνηση για να συνεχίσει το έργο της.

Στο σημείο αυτό, ο δημοσιογράφος της ομάδας του NewsVoice.gr, θύμισε στον κ. Γεωργιάδη το περιστατικό του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Νίκου Δένδια με ανάπηρους στο Σύνταγμα, για το οποίο ο βουλευτής της ΝΔ, απάντησε  χαρακτηριστικά  πως ντρέπεται ενώ συμπλήρωσε πως «με έκανε να αισθανθώ άσχημα. Ήταν κάτι που συνέβη πάνω στην ένταση της στιγμής και οποιοσδήποτε μπορεί να βρεθεί εκτός εαυτού».

Ο κ. Γεωργιάδης, αναφέρθηκε επίσης στην ανεργία μου μαστίζει την Ελλάδα, χαρακτηρίζοντάς το «το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης», το οποίο είναι «να δώσει ξανά ελπίδα στους νέους ανθρώπους». Ωστόσο, οι τόνοι ανέβηκαν όταν δόθηκε το παράδειγμα ανθρώπων που έχουν τελειώσει πανεπιστήμια αλλά αδυνατούν να βρουν δουλεία, με τον κ. Γεωργιάδη να επιρρίπτει εκ νέου ευθύνη στα Μέσα, διότι «προβάλλουν την μιζέρια και την κλάψα» κάτι το οποίο υπογράμμισε πως σιχαίνεται. «Αυτό που θέλει η Ελλάδα», είπε, «είναι νέους να κερδίζουν τη ζωή και όχι κακομοίρηδες νέους».

Αναφέρθηκε επίσης στα κρούσματα βίας και τα επεισόδια που συμβαίνουν κατά καιρούς, με περιουσίες συμπολιτών μας να λεηλατούνται και αυτοκίνητα να καίγονται, λέγοντας ότι «αυτά τα έκαναν ορισμένα κωλόπαιδα και πριν το μνημόνιο», χωρίς να υπολογίζουν ότι τις ζημιές τις πληρώνουν οι ίδιοι πολίτες. «Ο λαός έχει κρίση», δήλωσε στη συνέχεια και κάποιοι πρέπει να πληρώσουν για το «λάθος τους να ψηφίσουν Παπανδρέου και ότι «λεφτά υπάρχουν» τη στιγμή που ο Καραμανλής, δήλωνε -νωρίτερα- ότι τα ταμεία είναι άδεια».

Ο βουλευτής της ΝΔ, μιλώντας εν συνεχεία για τη Βουλή είπε πως ο Χαϊκάλης, Γερμενής, Κασιδιάρης και Τατσόπουλος,  κάνουν τσίρκο τη Βουλή και τόνισε ότι «η πολιτική είναι ο καθρέπτης της κοινωνίας» και ότι εκείνοι που θέλουν να ασκήσουν κριτική, ας «κοιτάξουν το είδωλό τους στον καθρέπτη» και ας τα βάλουν «με τον εαυτό τους και όχι με τον καθρέπτη που είναι η Βουλή». Άλλωστε, όπως είπε, οι πολίτες τους ψήφισαν όχι ο ίδιος.

Κλείνοντας, ο κ. Γεωργιάδης μίλησε για τις ευθύνες που πρέπει να αναλάβουν όλοι, συμπεριλαμβανομένης και της κυβέρνησης, η οποία «αν αποτύχει, θα τις αξίζουν οι αποδοκιμασίες», τονίζοντας παράλληλα ότι «ο λαός της δημοκρατίας δεν είναι ανεύθυνος, αλλά κυρίαρχος» και γι’ αυτό χαρακτήρισε «γενναίους» του 153 βουλευτές που υπερψήφισαν το νέο μνημόνιο.

Κάντε κλίκ ΕΔΩ και δείτε στην συνέντευξη στο web tv μας.