Γκάνα: αεροσκάφος συνετρίβη με λεωφορείο

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες όταν ένα αεροσκάφος Boeing 727-200 της νιγηριανής αεροπορικής εταιρίας Allied Air το οποίο εκτελούσε πτήση μεταφοράς εμπορευμάτων βγήκε από τον διάδρομο μετά την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο στην Άκρα, την πρωτεύουσα της Γκάνας, και χτύπησε ένα μικρό λεωφορείο.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας, νεκροί είναι τουλάχιστον 11 άνθρωποι οι οποίοι επέβαιναν στο λεωφορείο και ένας οδηγός διερχόμενης μοτοσικλέτας.

Τα τέσσερα μέλη του πληρώματος του αεροπλάνου φέρονται ότι επέζησαν από τη συντριβή και διακομίστηκαν σε στρατιωτικό νοσοκομείο. Το δυστύχημα σημειώθηκε κοντά στο στάδιο Ελ Ουάκ της πόλης. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι η ορατότητα ήταν κακή λόγω καταιγίδας.

Η Ντορίν Ογούσου Φιάνκο, διευθύνουσα σύμβουλος της Ghana Airport Company, δήλωσε ότι «το αεροσκάφος συγκρούστηκε με ένα μικρό βαν Mercedes με αποτέλεσμα να υπάρξουν 10 επιβεβαιωμένες απώλειες».

«Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από το Λάγκος, στη Νιγηρία, και δεν σταμάτησε στο τέλος του διαδρόμου μετά την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο Kotoka στην Άκρα λίγο μετά τις 19:00 (22:00 ώρα Ελλάδας)», σύμφωνα με την ίδια.