Γ. Βαρουφάκης στο BBC: Η Ελλάδα έχει κάνει τεράστια πρόοδο στην επίτευξη συμφωνίας

lrnosnzsjd552e127f50bd2

Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα έχει κάνει «τεράστια πρόοδο» στην επίτευξη συμφωνίας με τους διεθνείς δανειστές της προκειμένου να αποτρέψει την πτώχευση εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και προειδοποίησε ότι θα ήταν καταστροφική μία έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, προβλέποντας ότι κάτι τέτοιο θα ήταν «η αρχή του τέλους» για το κοινό νόμισμα.
Μία έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν καταστροφική, κάτι τέτοιο θα ήταν «η αρχή του τέλους» για το κοινό νόμισμα προειδοποιεί ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στο ΒΒC.

«Όταν είσαι εντός μιας νομισματικής ένωσης, η έξοδος θα ήταν καταστροφική… Θα ισοδυναμούσε με το να ανακοινώνεις με εκ των προτέρων υποτίμηση (ενός νομίσματος). Θα ήταν μια καταστροφή για όλους τους εμπλεκόμενους. Θα ήταν η αρχή του τέλους του κοινού σχεδίου νομίσματος στην Ευρώπη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βαρουφάκης εκτιμά πάντως ότι «η Ελλάδα έχει κάνει τεράστια βήματα στην επίτευξη συμφωνίας με τους διεθνείς δανειστές της προκειμένου να αποτρέψει την πτώχευση».

«Η λύση του προβλήματος πρέπει να γίνει στην Ελλάδα, γιατί η ελληνική κυβέρνηση στην κοινή ανακοίνωση του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου επαναδιαβεβαίωσε ότι θα εφαρμόσει το συμπεφωνημένο πρόγραμμα» δηλώνει στο μεταξύ ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Δεν θα καταβάλουμε τη δόση του 1,6 δισεκ. ευρώ στις 5 Ιουνίου στο ΔΝΤ» ξεκαθάρισε πάντως ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης ζητώντας από τους δανειστές συμφωνία.

«Αυτά τα χρήματα δεν θα δοθούν και δεν υπάρχουν για να δοθούν… Αυτό είναι γνωστό, και συζητάμε στη βάση της συγκρατημένης αισιοδοξίας ότι θα επιτευχθεί μια ισχυρή συμφωνία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός