Φονικός σεισμός 6,8 ρίχτερ στην Ινδία

Ισχυρός σεισμός έπληξε σήμερα πριν από την αυγή τη βορειοανατολική Ινδία, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 9 άνθρωποι και να τραυματιστούν εκατοντάδες, με τον απολογισμό να αναμένεται να αυξηθεί, καθώς οι προσπάθειες των συνεργείων διάσωσης δυσκολεύονται από σημαντικές διακοπές ρεύματος και τηλεπικοινωνιών.

Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ ανέφερε πως ο σεισμός, έντασης 6,8 βαθμών, είχε εστιακό βάθος 57 χιλιομέτρων και το επίκεντρό του ήταν 29 χλμ. δυτικά του Ίμφαλ, πρωτεύουσας της επαρχίας Μανιπούρ που γειτνιάζει με τη Μιανμάρ. Ο σεισμός σημειώθηκε την ώρα που πολλοί κάτοικοι κοιμόντουσαν. Στέγες και σκάλες κτιρίων κατέρρευσαν στην πόλη των περίπου 270.000 κατοίκων.

«Ήταν ο μεγαλύτερος σεισμός που έχουμε νιώσει στο Ίμφαλ», δήλωσε τηλεφωνικώς στο Reuters ο διασώστης Καναρτζίτ Κανγκουτζάμ.

Σε εξέλιξη βρίσκονται επιχειρήσεις διάσωσης, καθώς εκφράζονται φόβοι πως υπάρχουν αρκετοί εγκλωβισμένοι σε κατεστραμμένα κτίρια.
Κάτοικοι του Ίμφαλ δήλωσαν πως ο κόσμος έφυγε από τα σπίτια του και πως οι τηλεπικοινωνίες έχουν διακοπεί στην απομακρυσμένη περιοχή.

Μερικοί κατήγγειλαν την ολιγωρία, όπως την αποκαλούν, των αρχών, λέγοντας πως παρ’ όλο που ο στρατός άρχισε να καθαρίζει κάποια μπάζα, φαίνεται να του λείπει ο βαρύς εξοπλισμός. «Δεν έχουμε δει οποιαδήποτε βοήθεια από κυβερνητικής πλευράς μέχρι τώρα», δήλωσε ο Κανγκουτζάμ, ο εθελοντής στη Μανιπούρ. «Η κυβέρνηση δεν μας έχει δώσει οποιαδήποτε πληροφορία».

Πηγή: https://left.gr