«Αιώνιοι» για τελικό

Οι «αιώνιοι»… μίλησαν. Και, μάλιστα, από το ίδιο βήμα. Πως έγινε αυτό; Στα πλαίσια συνέντευξης Τύπου, ενόψει του Φάιναλ Φορ της Κωνσταντινούπολης (11-13/5) οι «πράσινοι» Ζέλικο Ομπράντοβιτς, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, Στράτος Περπέρογλου και οι «ερυθρόλευκοι» Ντούσαν Ίβκοβιτς, Γιώργος Πρίντεζης και Κώστας Παπανικολάου, αναφέρθηκαν στην πρόκληση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και ευχήθηκαν ο τελικός της 19ης Μαϊου να είναι… ελληνικός.

Μεταξύ άλλων, δήλωσαν:

Ομπράντοβιτς: «Πριν από κάθε φάιναλ φορ έχουμε την ευκαιρία να μιλάμε κάθε μέρα. Είναι μεγάλη υπόθεση και για τους δυο ότι θα βρεθούμε σε ένα τέτοιο γεγονός, όπως και για την Ελλάδα».

Ίβκοβιτς: «Οι δύο ομάδες δίκαια πέρασαν στο φάιναλ φορ. Είναι μεγάλη επιτυχία του ελληνικού μπάσκετ, ειδικά βλέποντας τις ομάδες της Ισπανίας και της Τουρκίας. Εύχομαι την καλύτερη δυνατή πορεία στο φάιναλ φορ σε εμάς και τον Παναθηναϊκό. Πιστεύω ότι είμαστε έτοιμοι για τον αγώνα με τη Μπαρτσελόνα».

Παπανικολάου: «Θέλουμε να χαρούμε τη διοργάνωση. Πολλοί θωρούν επιτυχημένο αυτό που έχουμε κάνει.  Έχουμε αποδείξει ότι διαθέτουμε και καρδιά και θέληση, για να διεκδικήσουμε το τρόπαιο».

Πρίντεζης: «Πρόκειται για ένα φάιναλ φορ με νοκ άουτ ματς στον ημιτελικό.  Έχει σημασία πως θα είμαστε εκείνη την ημέρα. Έχουμε βάσιμες ελπίδες να κερδίσουμε και να πάμε τελικό».

Γιασικεβίτσιους:  «Όλα τα μεγάλα ματς κρίνονται στις λεπτομέρειες. Πρέπει να κάνουμε σωστά τα μικρά πράγματα, πολλές φορές, να έχουμε σχέδιο και να είμαστε κοντά στο σκορ».

Περπέρογλου: «Συμφωνώ με τον Σάρας ότι είναι παιχνίδια που κρίνονται στις λεπτομέρειες. Η συγκέντρωση παίζει σημαντικό ρόλο. Πρέπει να παλεύουμε για κάθε μπάλα «.