Φάκελος Εσιέν: Αυτή είναι όλη η αλήθεια!

da820d5878007e0a6928fb4d69297119_LΤο Onsports μίλησε με κορυφαίους αθλίατρους – ορθοπαιδικούς για το θέμα Εσιέν και αποκαλύπτει αλήθειες που θα πονέσουν.

Ο Γκανέζος άσος αποτέλεσε ηχηρή μεταγραφή για τον Παναθηναϊκό στην αυγή του καλοκαιριού. Παρόλα αυτά δεν έχει καταφέρει να αγωνιστεί ακόμα σε επίσημο παιχνίδι με την πράσινη φανέλα και μπήκαμε αισίως στον Οκτώβρη.

Έχουν γραφτεί πολλά. Έχουν ακουστεί ακόμα περισσότερα. Τι έχει; Ποιος φταίει; Τι συμβαίνει; Θα παίξει μπάλα ο Εσιέν; Από την έρευνα που έκανε το Onsports καταλήγει στα εξής συμπεράσματα τα οποία μάλλον εκθέτουν μπόλικο κόσμο:

α) Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Εσιέν λέγεται σύνδρομο κοιλιακών προσαγωγών ή αλλιώς «κήλη αθλητών». Είναι συχνό φαινόμενο το οποίο εμφανίζεται κυρίως σε ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στη μεσαία γραμμή και προκύπτει από την υπερκαταπόνηση. Όταν κάποιος καταπονείται, είτε κάνει αυξημένο πρόγραμμα στους κοιλιακούς ή τους προσαγωγούς παρουσιάζει σύνδρομο κοιλιακών προσαγωγών. Στατιστικά το 58% όσων ασχολούνται επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο το παθαίνουν τουλάχιστον μια φορά στην καριέρα τους.

β) Στην περίπτωση του Εσιέν προκύπτει ότι αντιμετωπίζει χρόνιο πρόβλημα το οποίο προφανώς και γνώριζαν στην Τσέλσι, η οποία του έκανε ειδικό πρόγραμμα αποσυμπίεσης, έχοντας εισηγηθεί και χειρουργείο πριν λυθεί το συμβόλαιο του παίκτη. Όταν έγινε η μεταγραφή στον Παναθηναϊκό, ήταν απόλυτα ενήμεροι για το ιστορικό του παίκτη. Θεώρησαν ότι μπορούσαν να λύσουν το πρόβλημα. Αρχικά με πρόγραμμα μυικής ενδυνάμωσης το οποίο δεν απέφερε καρπούς και εν συνεχεία με καθυστερημένο χειρουργείο.

γ) Η επέμβαση έγινε στη Γερμανία με εξειδικευμένη γιατρό που πραγματοποιεί μια ειδική μέθοδο για τους κοιλιακούς προσαγωγούς. Το θέμα που προκύπτει είναι κατά πόσο η επέμβαση αυτή ήταν η κατάλληλη για τον Εσιέν, διότι από ό,τι φαίνεται δεν ήταν. Και γ’ αυτό ο Εσιέν προφανώς και δεν ευθύνεται.

δ) Εάν το χρονοδιάγραμμα του Παναθηναϊκού ήταν προσαρμοσμένο στο να αγωνιστεί ο Εσιέν στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και με δεδομένο ότι ήρθε στην Ελλάδα με πρόβλημα, τότε υπήρξε ξεκάθαρη καθυστέρηση στο να γίνει η επέμβαση με αποτέλεσμα ο παίκτης να υπερκαταπονεθεί. Όλοι οι γιατροί γνωρίζουν πόσος χρόνος χρειάζεται για την αποκατάσταση.

ε) Στο κρίσιμο ερώτημα για το εάν ο παίκτης μπορέσει να αγωνιστεί, δεν μπορεί κανείς να απαντήσει με σιγουριά. Απαντήσεις θα δώσει μόνο η μαγνητική, η οποία πάντως δεν απεικονίζει τράβηγμα στο μυ (όπως διέρρευσε). Εμφανίζει οστική καταπόνηση ή οστικό οίδημα πάνω στο κόκκαλο ή αποκόλληση του κοινού καταθετικού τένοντα του ορθού κοιλιακού και προσαγωγού. Επιπλέον για να δοθεί ουσιαστική απάντηση από την μαγνητική, αυτή θα πρέπει να είναι άρτια, καθώς παίζει ρόλο ακόμα και η λήψη!

ζ) Με βάση όλα τα παραπάνω δεδομένα προκύπτουν ξεκάθαρα λάθος χειρισμοί και οι ευθύνες βαραίνουν τους πάντες στον Παναθηναϊκό. Από τη διοίκηση μέχρι το ιατρικό επιτελείο.

Πηγή: http://www.onsports.gr