Εξαρθρώθηκε συμμορία ανηλίκων για ληστείες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Εξαρθρώθηκε συμμορία ανηλίκων για ληστείες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Μία συμμορία τα μέλη της οποία κατηγορούνται ότι διέπρατταν ληστείες σε βάρος πεζών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Πλατείας Δημοκρατίας.

Οπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία τα ξημερώματα συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. πέντε άτομα δύο Ελληνες ηλικίας 16 και 20 ετών και τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 15 και 16 ετών, οι οποίοι λίγο νωρίτερα είχαν προσεγγίσει παρέα τεσσάρων ατόμων και με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου και την άσκηση σωματικής βίας είχαν αφαιρέσει τρία κινητά τηλέφωνα, μία  ηλεκτρονική συσκευή και χρηματικό ποσό.

Όπως προέκυψε από την έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Πλατείας Δημοκρατίας, οι συλληφθέντες, τον τελευταίο μήνα τουλάχιστον, είχαν συστήσει συμμορία και είτε όλοι μαζί, είτε με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου (κατσαβιδιού) και τη χρήση σωματικής βίας διέπρατταν ληστείες σε βάρος πεζών πολιτών στο κέντρο της πόλης, αφαιρώντας κινητά τηλέφωνα και χρηματικά ποσά. Μέχρι στιγμής, έχει διαπιστωθεί ότι στο ανωτέρω χρονικό διάστημα έχουν διαπράξει τέσσερις ληστείες σε βάρος πεζών. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας και ληστείες. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Πηγή: www.seleo.gr