Ευάγγελος Βενιζέλος: Τώρα βγαίνουμε πραγματικά από την κρίση

indexΜε τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Βέρνερ Χόγιερ, συναντήθηκε σήμερα Τετάρτη, στο υπουργείο Εξωτερικών ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Μάλιστα ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης στη διάρκεια δηλώσεων επανέλαβε την αισιοδοξία του για έξοδο της χώρας από την κρίση: «είμαστε πλέον στη φάση της επανεκκίνησης της πραγματικής οικονομίας, τώρα βγαίνουμε πραγματικά από την κρίση, αρχίζουμε να βγαίνουμε. Θα γυρίσει ο τροχός και αυτό θα μας οδηγήσει όσο γίνεται συντομότερα στην έξοδο από το Μνημόνιο. Πρέπει να γίνουμε μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα ξανά. Και το πετυχαίνουμε αυτό χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού».

Οι κ. Βενιζέλος και Χόγιερ συζήτησαν για την ενίσχυση των δημιουργικών, εξωστρεφών, μικρομεσαίων ελληνικών επιχειρήσεων, αλλά και για το πώς μπορεί να βοηθήσει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων τις πολιτικές πρωτοβουλίες της ελληνικής Προεδρίας το εξάμηνο που έρχεται.

Ο κ. Βενιζέλος, επιπλέον υπογράμμισε ότι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων συνεργάζεται με το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, που το θεωρεί φερέγγυο, ισχυρό και έτοιμο να βοηθήσει την πραγματική οικονομία.

Επίσης πρόσθεσε, ότι οι πιστώσεις της Τράπεζας θα διοχετευθούν στις επιχειρήσεις και θα μειώσουν το κόστος της χρηματοδότησης, λειτουργώντας ευεργετικά για τα επιτόκια, γιατί το κόστος του χρήματος είναι το μεγάλο πρόβλημα που έχουμε μαζί με το κόστος της ενέργειας.