Ευ. Τσακαλώτος προς Σόιμπλε: Είναι η κοινωνία ανόητε – See more at: https://left.gr/news/ey-tsakalotos-pros-soimple-einai-i-koinonia-anoite#sthash.2zzibbmp.dpuf

d5a038483608381a2866287b7e7b0d50_tsakalwtos-470x310-34_228_768_480_c__4Με καυστικό τρόπο απάντησε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, στην φράση του Γερμανού υπουργού Βόλφγανγκ Σόιμπλε “είναι η εφαρμογή ανόητε”.

Συγκεκριμένα, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε μία παρουσίαση βιβλίου για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα και της επιπτώσεις της, είπε χαρακτηριστικά «είναι η κοινωνία, ανόητε…».  Δείτε το βίντεο από το Mega

Αναλυτικότερα ο Ευ. Τσακαλώτος:

«Χωρίς νέο συνταξιοδοτικό σύστημα, με αναδιανομή στο μεδούλι, δεν μπορεί να υπάρξει σταθερότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στην εκδήλωση παρουσίασης βιβλίου.

Πρόκειται για τρίτομο έργο με τίτλους, «Η οικονομία της αθλιότητας» του Νίκου Παναγιωτόπουλου, «Η αθλιότητα της οικονομίας του Franz Schultheis» και «Διάλογοι» της Βένιας Δημητρακοπούλου.

Ο κ. Τσακαλώτος επισήμανε ότι ως υπουργός Οικονομικών έχει καθήκον να υπηρετήσει μια σταθερή οικονομία με αναδιανομή εισοδήματος, μέσω μιας διευρυμένης φορολογικής βάσης. Πρόσθεσε ότι στις πρόσφατες συναντήσεις του με τους έξι υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης. στη διάρκεια της περιοδείας του πριν το τελευταίο Eurogroup, τους επισήμανε ότι δεν μπορεί να υπάρξει νέα μείωση στις συντάξεις, καθώς έχουν προϋπάρξει έντεκα μειώσεις. Οι συντάξεις στην Ελλάδα παίζουν τον ρόλο οικογενειακού εισοδήματος, εξήγησε στους ομόλογους του ο κ. Τσακαλώτος, καθώς μέσω μιας σύνταξης μπορεί να ζει και να συμπληρώνεται το εισόδημα μια ολόκληρης οικογένειας.

Για να αλλάξει η κοινωνία πρέπει να έχουν συμμετοχή και οι ίδιοι οι άνθρωποι, με άποψη και παρεμβάσεις, επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών.

Στο πάνελ για την παρουσίαση του βιβλίου, ήταν επίσης ο Νίκος Ξυδάκης, αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, η Αντιγόνη Λυμπεράκη, καθηγήτρια Οικονομικών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ο Jérôme Bourdieu, Διευθυντής ερευνών (INRA), Διευθυντής σπουδών (EHESS) κ.ά.

Πηγή: https://left.gr