«Επιβεβλημένη η εθνική ενότητα»

76BC45D21F7222B2C4F6FDDF1A07B6C7Χαιρετισμός του Νίκου Δένδια με αφορμή τον εορτασμό του προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας, Αρχάγγελο Μιχαήλ

Τον προστάτη της Αρχάγγελο Μιχαήλ τίμησε η Πολεμική μας Αεροπορία κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε το πρωί στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ικάρων στην αεροπορική βάση της Δεκέλειας, στο Τατόι, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια.

«Σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ, είναι επιβεβλημένη η εθνική ενότητα, πέρα και πάνω από κάθε μικροκομματική λογική και σκοπιμότητα», επισήμανε μεταξύ άλλων, στο χαιρετισμό του, – μετά τη δοξολογία- ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, εκφράζοντας παράλληλα την ευχή «η ομοψυχία με την οποία λειτουργούν οι Ένοπλες Δυνάμεις, να παραδειγματίσει».

Ο κ. Δένδιας παρατήρησε ότι «η Ελλάδα αποτελεί ισχυρό πυλώνα σταθερότητας και συνεργασίας στις εξαιρετικά δυσχερείς συγκυρίες που βιώνει η ευρύτερη περιοχή, χάρη στην αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητα του εθνικού αμυντικού συστήματος».

«Η αξιοπιστία της Πολεμικής Αεροπορίας και των Ενόπλων Δυνάμεων συνολικά, καθώς και η εγρήγορσή τους να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόσκληση και πρόκληση, δείχνει την ισχυρή μας βούληση να εργαστούμε υπέρ της ειρήνης και της νομιμότητας διεθνώς», συνέχισε

Παράλληλα υπενθύμισε «τη δέσμευση της κυβέρνησης Σαμαρά να διασφαλίσει και να εγγυηθεί τα συμφέροντα του Ελληνισμού όχι με κραυγές, αλλά με σοβαρότητα και ρεαλισμό».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας διαβεβαίωσε ότι ο πρωθυπουργός και ο ίδιος προσωπικά θα είναι αρωγός στην προσπάθεια αποκατάστασης των περικοπών που έχει υποστεί το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και η οποία ξεκινά με την κατάθεση της σχετικής τροπολογίας στη Βουλή

Τέλος εξήρε τις για άλλη μία φορά τις αξίες που διέπουν το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων στην εκτέλεση του καθήκοντος που σε πείσμα της οικονομικής κρίσης παραμένουν αναλλοίωτες.