Επίθεση σε Γάλλο στρατιώτη στο Παρίσι

31E5E3A64E7695BF48B43DCA3D1B6F54Επίθεση σε Γάλλο στρατιώτη που έκανε περιπολία σε περιοχή που είναι έδρα πολλών επιχειρήσεων στο Παρίσι, συνέβη.

Τα τραύματα που δέχτηκε ήσαν στον λαιμό, ενώ ο άντρας που τον χτύπησε εγκατέλειψε αμέσως την σκηνή του εγκλήματος, ενώ καταζητείται από την αστυνομία, σύμφωνα με τον Φρανσουά Ολάντ.

Ο Γάλλος φαντάρος περιπολούσε ένοπλος μαζί με άλλους δύο στρατιώτες στα πλαίσια γαλλικού σχεδίου επαγρύπνησης κατά της τρομοκρατίας με το όνομα «Vigipirate¨όταν κάποιος τον πλησίασε και του επιτέθηκε 18:00 (τοπική ώρα) με ένα μαχαίρι ή ένα σουγιά.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε πως πλάνα της επιτήρηση έδειξαν έναν άντρα με γένια , ψηλό και γύρω στα 35. Ακόμα ήταν βορειοαφρικάνικης καταγωγής, ενώ φορούσε πανωφόρι σε αραβικό στυλ.

Ο Φρανσουά Ολάντ που βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Αιθιοπίας Αντίς Αμπέμπα, δήλωσε πως η αστυνομία τον αναζητεί αλλά δεν έδωσε πληροφορίες σε σχέση με την ταυτότητα του ή τα κίνητρα της επίθεσης.

«Δεν ξέρουμε ακόμα τις ακριβείς περιστάσεις της επίθεσης ή την ταυτότητα του επιτιθέμενου, αλλά εξετάζουμε όλες τις εκδοχές» δήλωσε ο Γάλλος Πρόεδρος.

Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, η υπόθεση έχει ανατεθεί στον ειδικό για θέματα τρομοκρατίας εισαγγελέα, στο Παρίσι.

Ο Γάλλος υπουργός εσωτερικών σημείωσε την ομοιότητα με την επίθεση στην Αγγλία, αλλά πρόσθεσε πως είναι αρκετά νωρίς για να γίνουν οι όποιες εικασίες.

«Ας είμαστε προσεκτικοί για την ώρα», δήλωσε για την ταυτότητα και τα κίνητρα του δράστη. «Γίνονται τα πάντα για να συλληφθεί το άτομο αυτό» ανέφερε ο κ.  Μανουέλ Βαλς.

Επίσης ο Γάλλος υπουργός εθνικής άμυνας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν δήλωσε: «Επιτέθηκαν στον στρατιώτη γιατί είναι στρατιώτης».

Οι απόψεις όμως για την περιγραφή του δράστη είναι αντικρουόμενες. Ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες που βρισκόταν κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό όπου έγινε η επίθεση, περιέγραψε πως είδε δύο άντρες να φεύγουν ενώ κάποιος άλλος πως υπήρχε μεγάλη σύγχυση για να διακρίνει κάτι.