Επίθεση Μπουτάρη κατά Χρυσής Αυγής.

«Είναι πέρα από κάθε λογική μέσα στο κοινοβούλιο να έχουμε ναζιστικό κόμμα. Είναι σημεία των καιρών, γιατί σε όλη την Ευρώπη έχουμε τέτοια ναζιστικά φαινόμενα και πιστεύω βαθύτατα ότι, όπως στη Γερμανία είναι παράνομο το ναζιστικό κόμμα, έτσι και στην Ελλάδα πρέπει κάποια στιγμή να κηρυχθεί παράνομο το ναζιστικό κόμμα», δήλωσε ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης  απαντώντας σε δημοσιογράφο ο οποίος μετά τις εκδηλώσεις μνήμης για τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο Γ’ Σώμα Στρατού, τον ρώτησε σχετικά με την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή.

«Σήμερα είναι ακόμα πιο επιτακτική η ανάγκη αντίστασης ενάντια σε κάθε μορφή φασισμού, γιατί ξέρουμε τις συνέπειες. Ειδικά στη χώρα μας, η οποία διαθέτει μια από τις πιο ένδοξες ιστορικές αναφορές Εθνικής Αντίστασης, η είσοδος της Χρυσής Αυγής, μιας ακραίας οργάνωσης που εμφορείται από ναζιστικές ιδέες, υιοθετεί φασιστικές συμπεριφορές και χιτλερικούς χαιρετισμούς και λειτουργεί, όπως έκπληκτοι είδαμε, με μιλιταριστικές δομές, προκαλεί έντονο προβληματισμό», υποστήριξε και ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Όπως έγινε γνωστό, το δημοτικό συμβούλιου Θεσσαλονίκης υιοθέτησε ψήφισμα, με το οποίο καταδικάζεται η ιδεολογία και συμπεριφορά της Χρυσής Αυγής, μετά από πρόταση του δημάρχου.

Στο κείμενο που πρότεινε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος τονίζεται ότι το σώμα καταδικάζει  «την ναζιστική ιδεολογία και συμπεριφορά συγκεκριμένων εκπροσώπων και οπαδών της Χρυσής Αυγής».