Επίσχεση εργασίας ξεκινούν από την Παρασκευή οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

Σε επίσχεση παροχής υπηρεσιών υγείας προχωρούν από την ερχόμενη Παρασκευή οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους από τον Οργανισμό. Αυτό σημαίνει πως οι ασφαλισμένοι θα επισκέπτονται μεν τους γιατρούς, αλλά θα πληρώνουν την επίσκεψή τους και στη συνέχεια θα υποβάλλουν την απόδειξη στον ΕΟΠΥΥ. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ), 530 κλινικοί ιατροί παραμένουν απλήρωτοι για τον Ιανουάριο του 2016, παρά τους περί του αντιθέτου ισχυρισμούς από την ηγεσία του ΕΟΠΥΥ, ενώ σήμερα καθίστανται ληξιπρόθεσμες και οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς τους γιατρούς για τον περασμένο Φεβρουάριο.

«Ωστόσο, οι υποχρεώσεις μας απέναντι σε προμηθευτές, ελληνικό δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία, δημόσιες επιχειρήσεις τρέχουν διαρκώς και κανείς δεν μας κάνει πίστωση. Οι κλινικοί ιατροί ήδη έχουν χρεωθεί φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις αξίας τουλάχιστον 6.000 ευρώ, χωρίς αντίστοιχες πληρωμές» αναφέρουν οι εκπρόσωποι των συμβεβλημένων γιατρών. 

Την ίδια στιγμή, κι ενώ οι οφειλές τρέχουν, οι γιατροί καταγγέλλουν την πρακτική της διοίκησης του Οργανισμού να παρατείνει τις συμβάσεις τους με τον ΕΟΠΥΥ μέχρι τον ερχόμενο Οκτώβριο.