Ένστολοι: Αυξήσεις μισθών «εδώ και τώρα», τα αναδρομικά από το 2015

B3ECCD1C12E35C8C3B3DB424E1FBFC60

Δεν δέχονται «κούρεμα» στα ποσά που επιδίκασε το ΣτΕ οι ένστολοι 

Τη λύση που σχεδιάζει να δώσει το υπουργείο Οικονομικών για να καλύψει την «τρύπα» 500 εκατ. ευρώ που άνοιξαν οι δικαστικές αποφάσεις του ΣτΕ για τους ενστόλους, θα κληθούν να αποκαλύψουν οι κύριοι Γκίκας Χαρδούβελης και Χρήστος Σταϊκούρας, στους εκπροσώπους των ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας, τη Δευτέρα στις 11 το πρωί.

Το ραντεβού κλείστηκε στην ολιγόλεπτη επίσκεψη που είχαν σήμερα τα σωματεία των ενστόλων στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών.

Όπως προκύπτει πάντως, οι ένστολοι επιμένουν σε άμεση αποκατάσταση των μισθών τους στα επίπεδα του Ιουλίου του 2012, ενώ για το θέμα των αναδρομικών δέχονται να αντιμετωπιστεί στο πλαίσιο του νέου προϋπολογισμού του 2015.

Επιμένουν όμως πως δεν πρέπει να υπάρξει κανένα «κούρεμα» στο συνολικό ποσό των οφειλών, όπως προκύπτει από την απόφαση του ΣτΕ. Δέχονται όμως να υπάρξει συμψηφισμός για όσους έλαβαν το κοινωνικό μέρισμα, λόγω των μειώσεων μισθών που είχαν υποστεί.

Αναφορά στο θέμα είχε κάνει και χθες το βράδυ, από το βήμα του γενικού συμβουλίου του ΣΕΒ, ο υπουργός Οικονομικών, δηλώνοντας πως η κυβέρνηση θα δώσει μια συνολική λύση για στο θέμα (πιθανόν τον Σεπτέμβριο).

Παράλληλα, ανέφερε πως η κυβέρνηση βρίσκεται εν αναμονή της γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για την ερμηνεία των εν λόγω αποφάσεων του ΣτΕ.

Ωστόσο, εκπροσώποι των ένστολων επισημαίνουν πως η απόφαση του ΣτΕ ήταν «κρυστάλινη» και άρα, η όποια γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους δεν μπορεί να αναιρέσει ή να καθυστερήσει την εφαρμογή όσων επιβάλλουν οι αποφάσεις του ανωτάτου δικαστηρίου.

 

Πηγή: Πρώτο Θέμα