Ελεύθεροι Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Μίχος – Οι αντιδράσεις των κομμάτων

images

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Κασιδιάρης, Παναγιώταρος και Μίχος. Προφυλακιστέος κρίθηκε μόνο ο Λαγός

Η εν λόγω απόφαση προκάλεσε αντιδράσεις από τα κόμματα. Συγκεκριμένα ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε:
«Πρέπει η Δικαιοσύνη να αφεθεί να ολοκληρώσει το έργο της».

Ο Παναγιώτης Σκουρλέτης, εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε σε τηλεοπτική εκπομπή:

«Το γεγονός ότι είναι ελεύθεροι δεν σημαίνει ότι είναι αθώοι, είναι υπόδικοι. Η δικαιοσύνη πρέπει να λειτουργήσει με βάση τους κανόνες του Κράτους Δικαίου».

Σε ραδιοφωνική συνέντευξη, ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης δήλωσε:
«Βρισκόμαστε σε ένα κλίμα πολιτικής πόλωσης. Το γεγονός ότι δεν εκρίθησαν προφυλακιστέοι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής δεν σημαίνει ότι έχουμε ολοκληρωμένη την κρίση της δικαιοσύνης. Η προφυλάκιση δεν είναι προκαταβολή ποινής, είναι ένα μέτρο για την αποτροπή άλλων γεγονότων. Προϋπήρχε αυτή η κατάσταση. Θα έπρεπε να έχει ακολουθηθεί μια διαδικασία με νηφαλιότητα και ψυχραιμία, η οποία δεν υπήρξε. Η νομιμότητα, η λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών είναι η απάντηση σε όποιον παρανομεί και σε όποιον θέλει να προβεί στον εκφασισμό της κοινωνίας. Αυτή η νομιμότητα δεν υπηρετήθηκε».

Ο υπουργός Εσωτερικών, Γ. Μιχελάκης, τάχθηκε κατά της «ποδοσφαιρικής λογικής «ποιος έχασε, ποιος κέρδισε»» και συμπλήρωσε: «Μήπως βιαζόμαστε λίγο;»

«Υπάρχουν διώξεις και κατηγορίες για κακουργηματικές πράξεις και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε»,.
«Το γεγονός ότι οι τρεις εκ των τεσσάρων βουλευτών της Χρυσής Αυγής αφέθηκαν ελεύθεροι δε σημαίνει ότι δεν έχουν τελεστεί κακουργηματικές πράξεις» κατέληξε.