Εύκολα σπιτικά εκλαίρ

DSC_0669Για τη ζύμη χρειάζεστε:

½ φλιτζάνι βούτυρο

1 φλιτζάνι νερό

Αλάτι

1 φλιτζάνι αλεύρι

4 αυγά

Για την γέμιση

1 κρέμα ζαχαροπλαστικής στιγμής γιώτης

600 γρ. γάλα για την κρέμα

Για την επικάλυψη

2 συσκευασίες έτοιμο γλάσο με σοκολάτα

Χρόνος προετοιμασίας : 5 λεπτά

Κόστος συνταγής: 8 ευρώ περίπου

Εκτέλεση

Βράζουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο με

το νερό και ελάχιστο αλάτι.

Ρίχνουμε όλο το αλεύρι ενώ ανακατεύουμε γρήγορα με

ξύλινη σπάτουλα.

Ελαττώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε τη ζύμη ώσπου να

γίνει σα μπάλα. Την αποσύρουμε από τη φωτιά και

προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα ενώ τη χτυπάμε συνεχώς.

Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και με ένα μεγάλο κουτάλι.

Παίρνουμε κομμάτια από τη ζύμη και τα τοποθετούμε στη

λαδόκολλα είτε σε στρογγυλό σχήμα είτε σε μακρόστενο.

(Δηλαδή το μέτρο μας θα είναι το κουτάλι.)

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα περίπου.

Βγάζουμε από το φούρνο και περιμένουμε να κρυώσουν.

Σε ένα μπολ χτυπάμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής

με το γάλα για 5 λεπτά.

Σκίζουμε με ένα μαχαίρι τα εκλαίρ που ψήσαμε και τα γεμίζουμε

με ένα κουτάλι. Στη συνέχεια λιώνουμε το γλάσο βάζοντας το

φακελάκι για λίγο σε ζεστό νερό και περιχύνουμε με αυτό

τα γεμισμένα εκλαιράκια. Στρώνουμε το γλάσο στα εκλαίρ.

Πηγή —> sintagoulis.gr