Εάν η Ελλάδα βγει από το ευρώ, θα γίνει πραξικόπημα.

«Είναι ανόητο να απειλούμε τους Έλληνες με έξοδο από το ευρώ. Δε μπορούμε να τους πούμε ότι δεν υπάρχει εναλλακτική και ότι δεν ψήφισαν σωστά. Πρέπει να βρούμε μία πόρτα διεξόδου μαζί τους, όχι για να φύγουν από το ευρώ, αλλά για να σεβαστούν τις δεσμεύσεις τους», δήλωσε ο Γάλλος ευρωβουλευτής των πρασίνων, Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, προειδοποιώντας  για «πραξικόπημα στην Ελλάδα αν την αφήσουμε μόνη της».

«Χρειάζεται συνεργασία μεταξύ ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και των δύο κομμάτων που δημιουργήθηκαν από αυτά. Το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα έχει καταρρεύσει και υπάρχει ανάγκη να δοθεί ελπίδα», τόνισε αναφερόμενος στις εκλογές του 2012.

Σε ερώτηση σχετικά με το εάν τα μέτρα λιτότητας ήταν υπερβολικά υπογράμμισε ότι «εάν αφήσουμε τους Έλληνες να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους, διακινδυνεύουμε στρατιωτικό πραξικόπημα, καθώς η πτώση του επιπέδου διαβίωσης θα είναι δραματική».

«Κανείς δε γνωρίζει πώς θα λειτουργήσει η Ελλάδα με τη νέα δραχμή. Επιπλέον, μια υποθετική έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δε θα επιλύσει τα προβλήματα της Ιταλίας ή της Ισπανίας. Δεν πιστεύω ότι μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ είναι πιθανή» υποστήριξε  ο Κον Μπεντίτ.