ΣΥΡΙΖΑ: «Δώστε τα στοιχεία για το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων»

«Τα ιλιγγιώδη ποσά τα οποία δαπανήθηκαν για την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004, έχουν σχέση με την εκτόξευση του δημοσίου χρέους και του ελλείμματος της χώρας», αναφέρουν στην ερώτηση τους ο Αλέξης Τσίπρας μαζί με τους βουλευτές του κόμματος του Παναγιώτη Κουρουμπλή, Παναγιώτη Λαφαζάνη και Δημήτρη Παπαδημούλη.

Παράλληλα σημειώνουν ότι «το Νοέμβριο του 2004, στην παρουσίαση του απολογισμού της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004» στην κυβερνητική επιτροπή, ο τότε Υπουργός Οικονομικών κ. Αλογοσκούφης και η Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού κ. Φάνη Πάλλη -Πετραλιά ισχυρίστηκαν ότι το τελικό κόστος τους ανήλθε στα 8,95 δις €.

Ποσό στο οποίο συμπεριλαμβανόταν τα κονδύλια που δαπανήθηκαν από τον κρατικό προϋπολογισμό (τακτικό και ΠΔΕ) για τα έργα και την προετοιμασία των αγώνων (7,2δις€)- χωρίς να αναφερθούν τα συγκεκριμένα έργα- και για τις δαπάνες της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004» (1,75δις€). Στο ποσό αυτό σύμφωνα με τις κυβερνητικές δηλώσεις της εποχής, δεν συμπεριλαμβανόταν το κόστος κατασκευής των έργων που ολοκληρώθηκαν ή επισπεύτηκαν, λόγω των αγώνων αλλά ήταν προγραμματισμένα να υλοποιηθούν (αεροδρόμιο, αττική οδός, τραμ)».