ΔΝΤ: Καμία επαφή με την Ελλάδα μέχρι τις εκλογές

Την αναστολή των επαφών του με την Ελλάδα μέχρι το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, μετά την εκλογική αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου, ανακοίνωσε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), δηλώνοντας:

«Αναμένουμε με ενδιαφέρον να αρχίσουμε επαφές με την (μελλοντική) κυβέρνηση, μόλις αυτή σχηματιστεί», αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι δεν έχει καμία διάθεση να διαπραγματευτεί το οτιδήποτε με την υπηρεσιακή κυβέρνηση.

«Το ουσιαστικό είναι ότι η αποστολή μας στην Αθήνα  θα πραγματοποιηθεί μετά τις εκλογές. Σεβόμαστε την πολιτική διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την στιγμή», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Ντέιβιντ Χόουλεϊ.

Ερωτώμενος για το αν υπάρχουν σχέδια περιορισμού των επιπτώσεων από μια ενδεχόμενη αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ, ο Χόουλεϊ απάντησε ότι «πρέπει να είμαστε τεχνικά προετοιμασμένοι για οτιδήποτε. Αυτή είναι η αποστολή μας».

Τέλος, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ παρουσίασε ξανά τις τέσσερις βασικές προτάσεις, οι οποίες, όπως είπε, αφορούν την ενίσχυση του τείχους προστασίας της Ευρωπαϊκής  Ένωσης, την ενίσχυση της εγχώριας ζήτησης, την ενίσχυση της ρευστότητας και την εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων για τόνωση της ανάπτυξης.