Δημοσιεύτηκε η απόφαση: Θα δεσμεύονται οι καταθέσεις όσων χρωστούν άνω των 70.000€ στην Εφορία

lefta-louketo_0Την απόφαση που ανοίγει τον δρόμο για την αυτόματη και με ηλεκτρονική μέθοδο δέσμευση καταθέσεων για ποσά οφειλών στην εφορία άνω των 70.000 ευρώ υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης.

Όπως προκύπτει από την απόφαση η οποία δημοσιεύτηκε ήδη στο ΦΕΚ, για φυσικά ή νομικά πρόσωπα τα οποία οφείλουν στην εφορία ποσά άνω των 70.000 ευρώ, η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του υπουργείου Οικονομικών θα αποστέλλει στις τράπεζες –και σε καθορισμένο χρόνο- αρχείο με τα στοιχεία τους, ώστε να προχωρούν στη δέσμευση των ποσών μέσα σε προκαθορισμένη προθεσμία δύο ημερών.

Η απόφαση

Σύμφωνα με την απόφαση, για να γλιτώσει κάποιος θα πρέπει να έχει υπαχθεί σε ρύθμιση: «Από τις ανωτέρω οφειλές εξαιρούνται όσες έχουν τακτοποιηθεί κατά νόμιμο τρόπο με αναστολή πληρωμής ή διευκόλυνση ή ρύθμιση τμηματικής καταβολής βάσει νόμου ή δικαστικής απόφασης ή πράξης διοικητικού οργάνου».

Από τις αυτόματες δεσμεύσεις, εξαιρούνται μόνο τρεις κατηγορίες καταθέσεων:

α) για χρηματικά ποσά που εμπίπτουν στα ακατάσχετα σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις,

β) για ποσά που καταβάλλονται με χρέωση των τηρούμενων, από τον οφειλέτη, λογαριασμών σε αντίστοιχη πίστωση λογαριασμών του Δημοσίου για την εκπλήρωση φορολογικών ή άλλων υποχρεώσεών του προς αυτό,

γ) για ποσά που προορίζονται για την έκδοση τραπεζικών επιταγών σε διαταγή Ελληνικού Δημοσίου.

Πηγή:https://left.gr/news