Οπαδοί της ΑΕΚ επιχείρησαν να μετατρέψουν σε ρινγκ την σχολική αίθουσα όπου φιλοξενήθηκε χθες η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας. Περίπου 300 άτομα περνώντας ανενόχλητοι από τα μπλόκα της αστυνομίας, κατέλαβαν την αίθουσα και φώναζαν για ώρα υβριστικά και χυδαία συνθήματα εναντίον του δημάρχου και της δημοτικής αρχής. Στο τέλος ωστόσο, και αφού χρειάστηκε αστυνομική επέμβαση για να μην λιντσάρουν οι οπαδοί τον δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους, το δημοτικό συμβούλιο κατέγραψε μια ιστορική απόφαση υπερψηφίζοντας την απόρριψη της απόρριψης της ανάπλασης του άλσους που συνεπάγεται ότι θα ανοίξει ο δρόμος για την διεκδίκηση των κονδυλίων για το Άλσος.

Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το οποίο ξεκίνησε καθυστερημένα λόγο της κατάστασης διεκόπη όταν οι οπαδοί της ΑΕΚ επιτέθηκαν στο προεδρείο βρίζοντας και πετώντας αντικείμενα. Ο πρόεδρος του ΔΣ ζήτησε από την αστυνομία να γίνει εκκένωση του χώρου, κάτι που εξόργισε τις οργανωμένες ομάδες χούλιγκαν με αποτέλεσμα την επέμβαση δυνάμεων των ΜΑΤ για την απομάκρυνση τους. Από την συμπλοκή τραυματίστηκε ένας πολίτης, ενώ όπως καταγγέλθηκε από τη δημοτική αρχή, σε δρόμο κοντά στο σχολείο ξυλοκοπήθηκε άλλος. Η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές δέκα ατόμων ενώ ανέφερε ότι στις 7:05 το απόγευμα έγινε προειδοποιητικό τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας στον χώρο διεξαγωγής του δημοτικού συμβουλίου, με χρόνο διορίας 30 λεπτών. Ωστόσο σύμφωνα με την αστυνομία, στο σημείο δεν πήγε το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, την στιγμή που ο χώρος φρουρούνταν από δυνάμεις τον ΜΑΤ από νωρίτερα.

Μετά από αρκετή ώρα η συνεδρίαση συνεχίστηκε, τον λόγο πήρε ο παλαίμαχος της ΑΕΚ Λύσανδρος Γεωργαμλής, επικεφαλής δημοτικής παράταξης. Υποβάθμισε τα επεισόδια που προκάλεσαν οι οπαδοί και κατέκρινε την… εκκένωση που ζητήθηκε από τον πρόεδρο του Δ.Σ. Η παράταξη Κόντου από την πλευρά της, εξέφρασε την άποψη ότι »για να αποφευχθεί ο διχασμός» θα ήταν προτιμότερο »να υπάρξει συναίνεση» μεταξύ της δημοτικής αρχής και της Δικέφαλος ΑΕ και να παραχωρηθούν τα στρέμματα. Στον αντίποδα από τη Δύναμη Πολιτών τονίστηκε ότι »είναι προσχηματικό το δίληmμα γήπεδο ή όχι» τονίζοντας ότι η δημοτική αρχή θέλει το γήπεδο αλλά στην έκταση που ήδη ανήκει στην ΑΕΚ και χωρίς να κοπεί δέντρο. Άλλωστε επεσήμαναν ότι »τα έξι στρέμματα δεν τους ανήκουν αλλά ανήκουν στον κόσμο της Ν. Φιλαδέλφειας», άρα »δεν πρόκειται να τα παραχωρήσουν όπως στο παρελθόν δεν έκανε σε αντίστοιχες περιπτώσεις καμία άλλη δημοτική αρχή».

Για την ιστορική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της Ν. Φιλαδέλφειας αλλά και για όσα προηγήθηκαν του δεύτερου μέρους της συνεδρίασης, ο δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος δήλωσε στην «Α»: »Η δημοτική αρχή της πόλης τηρώντας τις προεκλογικές τις δεσμεύσεις αλλά και τις πάγιες θέσεις των προηγούμενων δημάρχων της πόλης, έφερε προς ψήφιση το ζήτημα της προστασίας και της ανάπλασης του άλσους. Δυστυχώς υπήρξε ξανά κινητοποίηση μικροοργανωμένων ομάδων με σκοπό την τρομοκράτηση κόσμου και την ακύρωση του δημοτικού συμβουλίου. Αυτή τη φορά δεν τα κατάφεραν και η σημερινή απόφαση είναι μια νίκη των πολιτών αλλά και μια νίκη για τους φιλάθλους της ΑΕΚ που επιθυμούν πραγματικά να γίνει το γήπεδο αλλά και να γίνει νόμιμα».