Σίμος Κεδίκογλου: «Ο μεγάλος αντίπαλός μας είναι πλέον ο χρόνος»

«Ο μεγάλος αντίπαλός μας είναι πλέον ο χρόνος»  δήλωσε σήμερα  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

«Ο πρωθυπουργός είπε και στις Βρυξέλλες ότι έχουμε μια καταληκτική ημερομηνία, τη 16η Νοεμβρίου οπότε τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας εξαντλούνται. Συνεπώς, μέχρι τότε πρέπει να έχουμε λύσει τα άλλα ζητήματα. Το Eurogroup είναι στις 12 Νοεμβρίου και οι προθεσμίες πιέζουν», σημείωσε  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ ανέφερε  πως είναι κοντά η συμφωνία για τα εργασιακά.

Ο κ. Κεδίκογλου, υπογράμμισε ότι «αυτή η δόση δεν είναι σαν τις άλλες» ενώ συνέχισε λέγοντας ότι «είναι κρίσιμα χρήματα, γιατί είναι σε μια πολύ καθοριστική φάση του ελληνικού προγράμματος. Αυτή τη φορά τα χρήματα που θα πάρουμε πολύ περισσότερα από αυτά που θυσιάζουμε. Η Ευρώπη παίρνει αποφάσεις που αλλάζουν τη μορφή της. Αποφάσεις που εμείς κρίνουμε ότι είναι στη θετική κατεύθυνση και το λέγαμε ότι η Ελλάδα πρέπει να μείνει μέσα στο παιχνίδι, τώρα που η Ευρώπη αλλάζει» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε: «Σκεφτείτε, τώρα που παίρνονται αυτές οι αποφάσεις, η Ελλάδα να είχε εξοστρακιστεί, όπως, ίσως, να επιθυμούσαν ορισμένοι. Είναι μια οδυνηρή προσπάθεια, είναι μια μεγάλη εθνική προσπάθεια, αλλά, επίσης, υπηρετούμε μια αδήριτη εθνική ανάγκη».

Επίσης αναφέρθηκε και στη διαγραφή του βουλευτή της ΝΔ κ. Σταυρογιάννη,υποστηρίζοντας  ότι δεν βλέπουν με τον ίδιο τρόπο τα πράγματα.
«Είναι προφανές ότι δεν βλέπουμε με τον ίδιο τρόπο τα πράγματα με τον κ. Σταυρογιάννη. Αλλά η συντριπτική πλειονότητα, έχουμε καταλάβει ότι έχουμε μια αδήριτη εθνική ανάγκη που πρέπει να υπηρετήσουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο  Κεδίκογλου.

«Πρέπει να βάλουμε το εθνικό συμφέρον πάνω από οτιδήποτε άλλο. Και πιστέψτε με, η συντριπτικότατη πλειονότητα είναι αυτής της άποψης» πρόσθεσε.