Δικάστηκε ο 21χρονος Πακιστανός που κακοποίησε βάναυσα της 16χρονη Μυρτώ στην Πάρο

assets_LARGE_t_420_54129263

Στην Σύρο δικάστηκε χτες, ο Αχμέτ Βακάς, που κακοποίησε βάναυσα τη 16χρονη Μυρτώ στην Πάρο το καλοκαίρι του 2012. Ο «δράκος της Πάρου» βρέθηκε στο εδώλιο του κατηγορούμενου για το αδίκημα της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης για την υπόθεση με τα ψευδή στοιχεία της ηλικίας του που είχε δώσει στην αρχική του κατάθεση ώστε να έχει επιεικέστερη αντιμετώπιση στις φυλακές.
Ύστερα από αίτημα των γονιών της Μυρτώς, οι οποίοι βρίσκονται στο εξωτερικό, στο πλευρό του παιδιού τους, η βασική δίκη στην οποία ο 21χρονος Πακιστανός κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας αναβλήθηκε επ’ αόριστον.
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η απόφαση, η οποία θα ορίζει τη νέα ημερομηνία της δίκης το πρώτο τρίμηνο του 2014.
Ενημερωτικά, η άτυχη νεαρή βρίσκεται σε Κέντρο Αποθεραπείας στη Νέα Υόρκη, όπου θα παραμείνει τουλάχιστον μέχρι τον Δεκέμβριο.
Σχετικά με την αναβολή της δίκης, , η μητέρα της άτυχης 16χρονης δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό: «Είμαι η μοναδική αυτόπτης μάρτυς. Είμαι η μοναδική που τον είδε πώς κοιτούσε και τι έκανε, πριν κάνει ό,τι έκανε.»
Στην συνέχεια, η μητέρα της ανήλικης ξεκαθάρισε ότι την ενδιαφέρει μόνο η υγεία του παιδιού της: «Προσπαθώ να μην σκέφτομαι τίποτα που να αφορά αυτό το πλάσμα (Πακιστανός) γιατί όσο και να το σκεφτώ, το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να τρελαθώ. Κοιτάω μόνο τη Μυρτώ».