Διαπραγματεύσεις στις ΗΠΑ με άνοδο στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

BRITAIN WORLD MARKETS

Στον απόηχο της ανακοίνωσης του Λευκού Οίκου ότι έχει ξεκινήσει μια νέα διαπραγμάτευση με τους Ρεπουμπλικάνους της Βουλής των Αντιπροσώπων για την αύξηση του ανώτατου ορίου του χρέους πριν την προθεσμία, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια άρχισαν να σημειώνουν μικρά κέρδη.

Την πρόταση τους για την αύξηση της ανώτατης οροφής του χρέους μέχρι τις 22 Νοεμβρίου, παρουσίασαν οι Ρεπουμπλικάνοι, στον Αμερικανό Barack Obama σε συνάντηση στο Λευκό Οίκο η οποία ολοκληρώθηκε χωρίς να ανακοινωθεί κάποια συγκεκριμένη συμφωνία.

Η πρόταση των Ρεπουμπλικάνων για μια βραχυπρόθεσμη αύξηση του ανώτατου ορίου προκάλεσε ράλι στα διεθνή χρηματιστήρια την Πέμπτη.

Ωστόσο, η πρόταση τους δεν προβλέπει το ξεπάγωμα των ομοσπονδιακών υπηρεσιών που δεν λειτουργούν ως αποτέλεσμα της αδυναμίας του Κογκρέσου να εγκρίνει τον προϋπολογισμό του νέου δημοσιονομικού έτους.

Πάντως, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 κερδίζει 0,1% στις 310,65 μονάδες μετά το χθεσινό άλμα του 1,7%.

Ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει 0,2% στις 6.444,86 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 χάνει 0,1% στις 4.213,72 μονάδες, ενώ ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,2% στις 8.706,46 μονάδες.