Α. Σαμαράς: «Αλλάξαμε την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό»

Με τη χθεσινή συμφωνία επιβραβεύονται οι θυσίες του ελληνικού λαού και ανοίγει ο δρόμος για την ανάπτυξη, δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, για τις χθεσινές αποφάσεις του Eurogroup ενώ  πρόσθεσε ότι η στρατηγική της κυβέρνησης δικαιώθηκε «όπως λίγοι το περίμεναν».

«Άνοιξε ο δρόμος για την άμεση μείωση του χρέους μας μέσω της επαναγοράς ομολόγων. Τα επιτόκια που θα πληρώνει η Ελλάδα πλέον θα είναι από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη. Και αυτό θα δώσει πολύ μεγάλες ανάσες στην ελληνική οικονομία» υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς.

Επίσης σημείωσε ότι «ανοίγει ο δρόμος για την αναγέννηση της χώρας μας και το πετύχαμε όλοι οι Έλληνες μαζί. Πολύ μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής κοινωνίας που δεν έδωσε καμία σημασία σε μεμψιμοιρίες και γκρίνιες. Δεν έπεσε στην παγίδα την ώρα που η Ελλάδα βρισκόταν στο χείλος της καταστροφής».

«Όλα αυτά δεν έγιναν ούτε απλά ούτε εύκολα. Αλλάξαμε την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό. Μετατρέψαμε πολλούς εχθρούς σε φίλους και ανοίξαμε το δρόμο για ακόμη περισσότερα. Μιλούσαμε λίγο και κάναμε πολλά. Τη διαπραγμάτευση την κάνεις και την κερδίζεις. Δεν την ξεφωνίζεις σε κάθε ευκαιρία και δεν τη χρησιμοποιείς εσωτερικά για τα πολιτικά σου παιχνίδια» τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς.