Δεχθήκατε προγράμματα βαρβαρότητας που δε θα γινόταν δεκτά σε καμία ευρ. χώρα»(Βίντεο)

C661F1F325CADD4202156D170B269611

Αλέξης Τσίπρας: Τα προγράμματα αυτά δεν έγιναν δεκτά από τον ελληνικό λαό, ο ελληνικός λαός εξεγέρθηκε

«Άραγε θα αισθανθείτε κάποτε την ανάγκη να εξηγήσετε στον ελληνικό λαό τι πήγε στραβά και το χρέος αντί να μειωθεί, εκτινάχθηκε», επεσήμανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας στην τοποθέτησή  του κατά τη διαδικασία ψήφισης του προϋπολογισμού του 2015.

«Δεχθήκατε οικονομικά προγράμματα βαρβαρότητας που δε θα γινόταν δεκτά σε καμία πολιτισμένη δημοκρατία, σε καμία χώρα της Ευρώπης. Προσέξτε τα προγράμματα αυτά δεν έγιναν δεκτά από τον ελληνικό λαό. Ο ελληνικός λαός εξεγέρθηκε στην προοπτική αυτή», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Από ποιους έγιναν αποδεκτά; Δε χρειάζεται να προσθέσω ούτε μισή λέξη για να μη μου πείτε ότι θα σας κακοχαρακτηρίσω, θα παραθέσω αυτούσια τη φράση, που ο προσφιλής σας κύριος Σόιμπλε το 2013 σε μια συνέντευξή του είπε: «Από μια ανεύθυνη πολιτική ελίτ που θυσίασε την ελληνική οικονομία για τα δικά της βραχυπρόθεσμα συμφέροντα και για τα συμφέροντα συγκεκριμένων ομάδων»», ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Βέβαια, ο κύριος Σόιμπλε και οι δανειστές μας μαζί με αυτή ακριβώς την πολιτική ελίτ επέλεξαν να συμμαχήσουν προκειμένου να προωθήσουν τους δικούς τους στόχους, τις δικές τους επιδιώξεις», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.