Δ. Βίτσας: Αποκλείω συμμετοχή της Ελλάδας σε στρατιωτικές επεμβάσεις εναντίον του ΙΚ (Video)

Δ. Βίτσας: Αποκλείω συμμετοχή της Ελλάδας σε στρατιωτικές επεμβάσεις εναντίον του ΙΚ (Video)

«Η Ελλάδα πρέπει να παίξει ρόλο ειρήνης, σταθερότητας και Δημοκρατίας σε ολόκληρη την περιοχή. Αποκλείω συμμετοχή της Ελλάδας σε σχέδια στρατιωτικών επεμβάσεων» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας.

Δεν μπορεί να είναι η Ελλάδα χώρος διαμονής των προσφύγων, ξεκαθάρισε προσθέτοντας ότι στόχος είναι η αναγκαστική μετεγκατάσταση των προσφύγων, μαζί με την πολιτική λύση. Επίσης η δημιουργία χώρων πρώτης υποδοχής και ταυτοποίησης σε μια συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία και η μετεγκατάσταση να γίνεται από εκεί. «Δεν ψάχνουμε ένα μέρος να πεθαίνουν οι άνθρωποι, αλλά να διασώζονται οι άνθρωποι με μεγαλύτερη ασφάλεια» τόνισε ο υπουργός.

Υπογράμμισε επίσης ότι «αν αρχίσει ο καθένας να υπηρετεί αυτό που εννοεί κράτος του μας απομακρύνει από το Ευρωπαϊκό ιδεώδες». Θα πρέπει να επιτύχουμε σε ένα σχετικό σύντομο διάστημα την μετεγκατάσταση των προσφύγων στις φυσικές τους εστίες, γιατί οι άνθρωποι δεν θέλουν να φεύγουν από εκεί.

Ο αν. υπουργός Άμυνας μίλησε για πρωτοβουλίες που πρέπει να αναλάβει η Ελλάδα στο επίπεδο της πολιτικής συνεννόησης με τις γείτονες χώρες και με την Ε.Ε.

Επεσήμανε μάλιστα τον κίνδυνο έξαρσης ισλαμοφοβίας τις προσφυγικές ροές με τους τρομοκράτες, γιατί οι πρόσφυγες από αυτούς τρέχουν να ξεφύγουν. Ευρώπη της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας, αλλά, όχι σε μια Ευρώπη φρούριο τόνισε ο υπουργός. O Δ. Βίτσας αναφέρθηκε στο πως πραγματοποιείται ο προσηλυτισμός των νέων ανθρώπων από τους ISIS μέσα από video θίγοντας ζητήματα κοινωνικής δικαιοσύνης και εξάπτοντας συναισθήματα οργής.

Κεντρικό ζήτημα η πολιτική σταθερότητα στη Συρία τόνισε ο υπουργός χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο να εισέρχονται τρομοκράτες μαζί με τις προσφυγικές ροές συγχρόνως όμως όπως είπα «αυτά τα μορφώματα έχουν πολύ μεγάλες οικονομικές δυνατότητες για να επιλέγουν να διεισδύσουν μ άμυνας , Πέσα από τις προσφυγικές ροές».

Πρόσθεσε τέλος ότι το Ισλαμικό Κράτος διαμορφώνει θύλακες στα δυτικά κράτη και ήδη από τις οι δύο από άμυνας , Π τους τρεις τρομοκράτες που έχουν ταυτοποιηθεί ήταν Γάλλοι ενώ και οι τρεις είχαν γαλλική υπηκοότητας.

Πηγή: http://www.avgi.gr