Δ. Στρατούλης: Τα μέτρα που προτείνονται δεν θα περάσουν όχι μόνο από τη κυβέρνηση, αλλά και από το σύνολο του ελληνικού λαού

stratoulis_86

Kατηγορηματικός εμφανίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης, σχολιάζοντας τις απαιτήσεις των δανειστών μας για να κλείσει η διαπραγμάτευση, δηλώνοντας πως τα συγκεκριμένα μέτρα δεν πρόκειται να περάσουν.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, o Δ. Στρατούλης ανέφερε ότι οι πιστωτές απαιτούν από την ελληνική κυβέρνηση, μεταξύ άλλων, τη μείωση των δαπανών για το ασφαλιστικό κατά 1% του ΑΕΠ ετησίως, προκειμένου να εξοικονομηθούν ετησίως 1,8 δισ. ευρώ ετησίως. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να μειωθούν κύριες και επικουρικές συντάξεις, να καταργηθεί το ΕΚΑΣ, αλλά και τα οικογενειακά και προνοιακά επιδόματα. Ο κ. Στρατούλης υπογράμμισε πως στην ουσία μας ζητούν να έχουμε συντάξεις 300 ευρώ και επικουρικές 30 ευρώ, γυρίζοντας μας σε ένα Μεσαίωνα εργασιακό και κοινωνικό και συμπεριφέρονται απέναντι στη χώρα μας σαν να ήταν αποικία.

Ο κ. Στρατούλης υπογράμμισε πως αυτά τα μέτρα που προτείνονται δεν θα περάσουν όχι μόνο από τη κυβέρνηση, αλλά και από το σύνολο του ελληνικού λαού. Μάλιστα τόνισε επανειλημμένως πως αν οι πιστωτές μας δεν κάνουν πίσω, τότε η λύση θα είναι η προσφυγή στις κάλπες προκειμένου ο ελληνικός λαός να εκφράσει με τον πλέον επίσημο τρόπο την θέληση του.

Πηγή:https://left.gr