Δημοτικός αστυνομικός ο «εγκέφαλος» των ληστών με τα καλάσνικοφ

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβαν χθες πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων και 34χρονο πρώην δημοτικό αστυνομικό από την Τρίπολη, ο οποίος φέρεται να είναι ο «εγκέφαλος» της συμμορίας με τα Καλάσνικοφ, η οποία ευθύνεται για δεκάδες ληστείες το τελευταίο διάστημα στην Αττική.

Ο πρώην δημοτικός υπάλληλος είχε κατηγορηθεί αρχικά για ληστεία που είχε διαπράξει στις 15 Οκτωβρίου 2010 στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην πλατεία Κολοκοτρώνη στην Τρίπολη με λεία 25.000 ευρώ. Για τη ληστεία αυτή, μάλιστα, είχε κατηγορηθεί και η 27χρονη φίλη του που είχε ομολογήσει.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. είχαν από το 2010 πληροφορίες ότι ο 34χρονος σχετιζόταν και με άλλη ένοπλη ληστεία που σημειώθηκε το φθινόπωρο της ίδιας χρονιάς, στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Πεύκη. Λίγο μετά την ληστεία οι δράστες άρχισαν να γαζώνουν αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που τους είχαν εντοπίσει στο Μενίδι.

Από τότε ο 34χρονος οργάνωσε μαζί με άλλα άτομα μία νέα μεγάλη συμμορία κακοποιών που προχώρησε σε εννέα ληστείες σε κοσμηματοπωλεία, 14 ληστείες σε σούπερ μάρκετ, μία ληστεία σε εταιρεία καθαρισμού, μία ληστεία σε οδηγό οχήματος και 24 ληστείες σε σπίτια.

Από τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, 14 γεμιστήρες, δύο περίστροφα, τρία πιστόλια, δέκα γεμιστήρες πιστολιών διαφόρων διαμετρημάτων, περίπου 1.000 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, τρεις επιθετικές και τρεις αμυντικές χειροβομβίδες.