Ασφαλιστικά μέτρα από Mega, Σκάι και ΑΝΤ1 για τις άδειες

Μετά τις αιτήσεις  των  ασφαλιστικών μέτρων  που  έχουν ήδη καταθέσει στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο οι  τηλεοπτικοί σταθμοί Αlpha, Star Channel και Έψιλον για τη  τιμή εκκίνησης των δημοπρατούμενων  αδειών  «επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition)», κατέθεσαν τώρα αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων οι τηλεοπτικοί σταθμοί Mega  Channel, Σκάι και Antena κατά της υπ΄ αριθμ. 1/2016 προκήρυξης του υπουργού Επικρατείας για τη δημοπρασία χορήγησης  των 4 επίμαχων τηλεοπτικών αδειών.

Όπως είναι γνωστό, οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τηλεοπτικών σταθμών Αlpha, Star Channel και Έψιλον έχουν ήδη προσδιοριστεί να συζητηθούν στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, κεκλεισμένων των θυρών,  στις 30 Ιουνίου 2016.    

Οι αιτήσεις των τηλεοπτικών σταθμών Mega Channel, Σκάι και ΑΝΤ1 προσδιορίστηκαν από τον κ. Σακελλαρίου να συζητηθούν στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, κεκλεισμένων των θυρών,  στις 5   Ιουλίου 2016.

Στο μεταξύ, το αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής του τηλεοπτικού σταθμού Έψιλον για να «παγώσει» η διαδικασία αδειοδότησης  απορρίφθηκε από τον πρόεδρο του ΣτΕ κ. Σακελλαρίου.

Πάντως, ήδη  έχει συζητηθεί στο ΣτΕ η αίτηση ασφαλιστικών τoυ Mega  Channel (Ανώνυμη Εταιρεία  «Τηλέτυπος Τηλεοπτικών Προγραμμάτων») και αναμένεται η έκδοση  της σχετικής απόφασης.

Τέλος, όπως είναι γνωστό  οι 23 αιτήσεις ακυρώσεως (κύριες προσφυγές) σχεδόν όλων των μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών θα συζητηθούν  στις 4 Ιουλίου 2016 στην  Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου με πρόεδρο τον κ. Σακελλαρίου και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας  Γεώργιο  Παπαγεωργίου.