Αποβολές ομάδων και ακυρώσεις μεταγραφών στο ρωσικό μπάσκετ

«Η ρωσική ομοσπονδία ενημέρωσε για τη θέση της πριν από 2 μήνες και παραμένει αμετακίνητη. Όποιες ομάδες αποφασίσουν να δηλώσουν συμμετοχή στο ΕuroCup, θ’ αποβληθούν απ’ τις διοργανώσεις υπό την αιγίδα της ρωσικής ομοσπονδίας και θα τους απαγορευτεί το δικαίωμα μετεγγραφών»… υπενθύμισε ο πρόεδρος της RSE, Αντρέι Κιριλένκο.

Οι δηλώσεις του δεν αφορούν άλλες απ’ τις Λοκομοτίβ Κουμπάν, Χίμκι, Νίζνι Νόβγκοροντ & Ζενίτ, τις οποίες ναι μεν δεν… πιάνει η τιμωρία αποκλεισμού, αφού συμμετέχουν στην, ούτως ή άλλως συνεργαζόμενη με την ECA, VTB League, αλλά δεν ισχύει το ίδιο και στο δεύτερο σκέλος της τιμωρίας.

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της Euroleague Basketball, ο άλλοτε ΝΒΑer και πρόεδρος της ρωσικής ομοσπονδίας, Αντρέι Κιριλένκο ανακοίνωσε τις ποινές στους «αποστάτες»: «Η Χίμκι, η Λοκομοτίβ Κουμπάν, η Ζενίτ και η Νίζνι θα αποβληθούν από όλες τις διοργανώσεις που βρίσκονται υπό την αιγίδα της ρωσικής ομοσπονδίας! Όλες οι μεταγραφές τους είναι άκυρες. Είναι στενάχωρο, αλλά θα επιμείνουμε σε αυτές τις ποινές»,

Ενημέρωσε, δε, πως οι Ρώσοι παίκτες των ομάδων που θα παίξουν στο Eurocup αποβάλλονται από τις εθνικές ομάδες αφού «η ρωσική ομοσπονδία ενημέρωσε για τη θέση της πριν από δυο μήνες και παραμένει αμετακίνητη. Οι συγκεκριμένες ομάδες ήξεραν από την αρχή τη στάση της ομοσπονδίας, επομένως είχαν επίγνωση για το τι τις περιμένει. Από τη στιγμή, λοιπόν, που αποφάσισαν να παίξουν στο Eurocup, σημαίνει ότι συμφωνούν με τις συνέπειες».