Στην τακτική της τεχνητής πόλωσης, της ρευστότητας και της αβεβαιότητας για τις εξελίξεις επενδύει ο Αντ. Σαμαράς προκειμένου να αποκομίσει μικροκομματικά οφέλη και να επιβιώσει πολιτικά την «επόμενη ημέρα». Σε μια «επίδειξη αδυναμίας» απέρριψε το πλαίσιο συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων «στα αυτονόητα», το οποίο υπέβαλε ο Αλ. Τσίπρας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ώστε η χώρα να οδηγηθεί με ομαλό και συντεταγμένο τρόπο σε εκλογές, από τις οποίες θα προκύψει μια ισχυρή κυβέρνηση που με νωπή λαϊκή εντολή και στήριξη θα διαπραγματευθεί πάνω σε ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης.

Η σαφής πρόταση του Αλ. Τσίπρα ήταν: Σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών ώστε να οριστεί ημερομηνία εκλογών πριν από την προεδρική εκλογή και την υπογραφή νέων δεσμευτικών συμφωνιών με τους εταίρους, καθώς επίσης διερεύνηση συμφωνίας στο πρόσωπο του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο Αντ. Σαμαράς απέρριψε την πρόταση ισχυριζόμενος ότι διαθέτει τους 180 (!) χωρίς καμία αναφορά στο ζήτημα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

 

* Απορρίπτει την πρόταση Τσίπρα για Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών ώστε να διερευνηθεί συμφωνία στο πρόσωπο του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας και να οριστεί ημερομηνία εκλογών για ανάδειξη κυβέρνησης με ισχυρή εντολή

Πηγή:http://www.avgi.gr/article/4683070/apostatheropoiisi-epilegei-o-samaras