Απέκλεισε νέες αυξήσεις στη ΔΕΗ

Το ενδεχόμενο να γίνουν νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ απέκλεισε σήμερα ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ασημάκης Παπαγεωργίου αφού είπε πως «Δεν υπάρχει σκέψη για αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού, τουλάχιστον αυτήν τη στιγμή».

Ο υφυπουργός μιλώντας στο ελεγκτικό συνέδριο διευκρίνισε στους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους ότι «οποιαδήποτε κίνηση μπορεί να γίνει για τα τιμολόγια της ΔΕΗ θα προέλθει μετά από μελέτη και πρόταση της ΔΕΗ, κάτι που δεν έχει συμβεί αυτήν τη στιγμή» και συνέχισε: «Αν γίνει, θα μελετηθεί και θα παρθούν οι ανάλογες αποφάσεις. Η λύση δεν είναι πάντα η αύξηση των τιμολογίων, υπάρχουν και άλλες λύσεις οι οποίες μελετώνται αυτήν τη στιγμή, εξετάζονται διάφορες παραλλαγές ώστε να είναι η ομαλότερη λύση για να λειτουργήσει η αγορά σε αυτήν τη φάση».

Στη συνέχεια ο κ. Παπαγεωργίου διευκρίνισε -με αφορμή σχετικές προειδοποιήσεις από τους ιδιώτες ηλεκτροπαραγωγούς- ότι δεν έχει εικόνα από τη ΔΕΗ για «μπλακ άουτ» αλλά υπάρχουν δυσλειτουργίες για την αντιμετώπιση των οποίων θα γίνουν γρήγορα οι απαιτούμενες κινήσεις.