Απάτες στο facebook

Σίγουρα το έχετε δει. Πρόκειται για κάποιες φωτογραφίες παιδιών ή μωρών σε νοσοκομεία, οι οποίες εμφανίζονται στο Facebook, με την παρατήρηση ότι για κάθε κοινοποίηση το παιδί αυτό θα πάρει ένα δολάριο ή κάποια σεντς για τη θεραπεία του.

Φυσικά πρόκειται για απάτη, καθώς το Facebook δεν θα περίμενε να κοινοποιήσουν οι χρήστες του μια φωτογραφία προκειμένου να βοηθήσει ένα βρέφος. Παρόλα αυτά, η συγκεκριμένη απάτη αποτελεί μία μόνο εκδοχή μιας δημοφιλούς φάρσας του Facebook.

Κατά διαστήματα διάφοροι έφηβοι αναρτούν στο Facebook κάποια ανακοίνωση η οποία τραβά την προσοχή. Για παράδειγμα πριν κάποιο διάστημα υποστήριζαν ότι hackers μπαίνουν στο λογαριασμό μας και δημοσιεύουν πορνογραφικό περιεχόμενο. Ή ότι το Facebook θα γινόταν συνδρομητικό. Μια άλλη φάρσα υποστήριζε ότι κάποιο παιδάκι ζητάει να το πάμε σπίτι του δίνοντας ένα χαρτί με τη διεύθυνση του και όποιος προσπαθούσε να το βοηθήσει έπεφτε θύμα ληστείας.

Αν η δημοσίευση ζητά να την κοινοποιήσουμε, τότε μπορούμε να είμαστε 100% βέβαιοι ότι κάποιος προσπαθεί να μας κοροϊδέψει. Είμαστε σίγουροι ότι αυτός που έκανε την αρχική δημοσίευση απλώς προσπαθεί να δει πόσα άτομα θα πέσουν θύματα της φάρσας του.

Ας μην γινόμαστε κι εμείς ένας κρίκος στην αλυσίδα του κάθε φαρσέρ, που διασκεδάζει διαδίδοντας ψευδείς πληροφορίες.

Αντιθέτως μόλις δούμε κάτι αντίστοιχο, θα πρέπει αμέσως να κάνουμε αναφορά της συγκεκριμένης φωτογραφίας στο Facebook.

Ο τρόπος είναι πολύ απλός:

Κάνουμε κλικ στη φωτογραφία
Κάνουμε κλικ στο κουμπί «Επιλογές»
Επιλέγουμε «Αναφορά φωτογραφίας» –> «Ανεπιθύμητο περιεχόμενο ή απάτη»

Πηγή: techit.gr