Απάντηση του ΕΣΡ σε ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή

 

Μετά την έγγραφη καταγγελία της Χρυσής Αυγής στο Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο και την επίσημη διαμαρτυρία του Κ.Κ.Ε σχετικά με την ραδιοτηλεοπτική κάλυψη της προεκλογικής περιόδου και τον χρόνο που αφιερώνεται στα προγράμματα των κομμάτων και τους αντιπροσώπους, το Ε.Σ.Ρ εξέδωσε ανακοίνωση.

«Σχετικά με την εμφάνιση υποψήφιων βουλευτών, επισημαίνεται πως δεν υπάρχει υποχρέωση ούτε περιορισμός των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών καθώς και των φορέων παροχής κάθε μορφής συνδρομητικών τηλεοπτικών υπηρεσιών, για προβολή των υποψηφίων βουλευτών, καθώς δεν εφαρμόζεται στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές σταυρός προτιμήσεως«.

Σε ό,τι αφορά την οριστική κατανομή ραδιοτηλεοπτικού χρόνου, η Οδηγία θα έχει εφαρμογή και μετά την, «κατά το άρθρο 7 της υπ’ αριθ. 11898/23.05.2012 Κοινής Αποφάσεως των Υπουργών Εσωτερικών και Επικρατείας» έκδοση νέας Υπουργικής Αποφάσεως, αφού ανακηρυχθούν οι εκλογικοί συνδυασμοί από τον Άρειο Πάγο και ρυθμιστεί η κατανομή του ραδιοτηλεοπτικού χρόνου για το σύνολο των κομμάτων που δεν εκπροσωπούνται στη διαλυθείσα Βουλή ή το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.