Ανοίγει η εφαρμογή για τα ληξιπρόθεσμα την Πέμπτη

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την Εφορία, η ηλεκτρονική εφαρμογή της οποίας ενεργοποιείται την Πέμπτη στο Taxisnet.
euro_tam_5

Παράγοντες της κυβέρνησης τόνισαν χθες πως δεν τίθεται ζήτημα ανάκλησης του νόμου για τις 100 δόσεις ούτε μετά την εκτιμήσεις της τρόικας πως η ρύθμιση θα διευρύνει  το δημοσιονομικό κενό περίπου στα 2,5 δισ. ευρώ για το 2015.

Η ρύθμιση αφορά περισσότερους από τρία εκατομμύρια πολίτες οι οποίοι έχουν συσσωρεύσει χρέη μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου. Οι οφειλές θα μπορούν να ρυθμιστούν ως 100 δόσεις.
Η καταβολή των δόσεων θα γίνεται στις τράπεζες με τη χρήση μοναδικού κωδικού πληρωμής ενώ ειδικά η πρώτη δόση για όσους υπαχθούν στη ρύθμιση, θα πρέπει να καταβληθεί μέσα σε τρεις εργάσιμες ημέρες από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.
Όσο για τις επόμενες δόσεις, θα πρέπει να καταβάλλονται μέχρι την τελευταία εργάσιμη κάθε μήνα.

Στη ρύθμιση θα πρέπει να υπαχθούν υποχρεωτικά, «το σύνολο των βεβαιωμένων έως και την 1η Οκτωβρίου 2014 και ληξιπρόθεσμων έως και την ημερομηνία της αίτησης οφειλών, που δεν έχουν τακτοποιηθεί κατά νόμιμο τρόπο με αναστολή πληρωμής ή διευκόλυνση ή άλλη νομοθετική ρύθμιση τμηματικής καταβολής οφειλών».

Πηγή:http://left.gr/news/anoigei-i-efarmogi-gia-ta-lixiprothesma-tin-pempti