«Ανεπιθύμητοι οι Έλληνες μετανάστες στην Βρετανία»

 

Το ότι αυτάρεσκα εμείς οι Έλληνες θεωρούμε τους εαυτούς μας επιθυμητούς και εξέχοντες μετανάστες σε κάθε μεριά του κόσμου ενώ αντίθετα η δική μας χώρα δέχεται ορδές «απολίτιστων» το γνωρίζουμε. Το ότι η Μεγάλη Βρετανία έρχεται να μας διαλύσει δικαίως την ψευδαίσθηση τώρα το μαθαίνουμε.

Σχέδια για περιορισμό της εισόδου Ελλήνων μεταναστών στη Μ. Βρετανία σε περίπτωση που η Ελλάδα χρεοκοπήσει, ερευνά το βρετανικό υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με επίσημη δήλωση της Αγγλίδας υπουργού, Τερέζα Μέι.

Σε συνέντευξή της στη Daily Telegraph, η Τερέζα Μέι υποστηρίζει ότι μία ενδεχόμενη διάσπαση της ευρωζώνης θα σήμαινε αθρόα εισροή μεταναστών στη Μ. Βρετανία τόσο από την Ελλάδα όσο και από τις χώρες που θα επηρεαστούν από την οικονομική κρίση, όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία.

Η Αγγλίδα Υπουργός Εσωτερικών επισημαίνει ότι η Βρετανία ήδη ελέγχει τη μετανάστευση από ευρωπαϊκές χώρες που έχουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα (Ρουμανία, Βουλγαρία), ενώ προσθέτει ότι μέχρι σήμερα δεν έχει παρατηρηθεί ιδιαίτερη αύξηση από την Ελλάδα. Όμως, σημειώνει ότι καυτό δεν εγγυάται τίποτα για το μέλλον καθώς ουδείς δεν ξέρει τι μπορεί να γίνει στην Ελλάδα τις επόμενες εβδομάδες, που σημαίνει ότι η Βρετανία πρέπει να είναι έτοιμη για να λάβει έκτακτα μέτρα.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η Βρετανία ενδεχομένως να προσπαθήσει να περιορίσει τον αριθμό των Ελλήνων που αναζητούν εργασία με την έκδοση βίζας.

 

«Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα πραγματικά εχθρικό περιβάλλον για τους λαθρομετανάστες» δήλωσε ξεκάθαρα η Υπουργός μην αφήνοντας καμία ασάφεια σχετικά με την βρετανική πολιτική αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης.