Ανεξάρτητοι: να μην κλείσει η Βουλή

Μετά απόλα τα γεγονότα περί δημοψηφίσματος που πρότεινε η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, τη διάψευση από το Βερολίνο ότι ποτέ δεν ειπώθηκε κάτι τέτοιο και τέλος μετά την παρέμβαση που είχε ξένη χώρα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ, δήλωσε τα εξής:

«Απαράδεκτη επιχείρηση παρέμβασης στα εσωτερικά μας και ξεκάθαρος εκβιασμός, είναι η παραίνεση της Άγκελας Μέρκελ στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Η επιλογή του χρόνου μέσα στην προεκλογική περίοδο, ομολογεί προσπάθεια πρόκλησης φόβου, αλλά και στρέβλωσης των αληθινών ερωτημάτων που ζητούν απάντηση απο τους πολίτες.

Ελπίζουμε μάλιστα, να μην ανατεθεί η σύνταξη του ερωτήματος στον Γιώργο Παπανδρεου, που δικαίως αποπέμφθηκε γι αυτό το λόγο.

Αλλά ποιός να δώσει αποστομωτική απάντηση; Μήπως ο κ.Σαμαράς ή ο κ.Βενιζέλος που υπέγραψαν την μετατροπή μας σε αποικία;

Ας απαντήσει ο Ελληνικός λαός στις 17 Ιουνίου».

Το Κίνημα των Ανεξάρτητων, ζήτησε να μη διαλυθεί η Βουλή άμεσα, με σκοπό τη Δευτέρα να πραγματοποιηθεί συζήτηση με θέμα την Οικονομική Διπλωματία της Ελλάδας μέσα στην Ευρωζώνη.

Τέλος, ανέφεραν ότι το συγκεκριμένο αίτημά τους θα διαβιβαστεί στον Πρόεδρο της Βουλής.