«Αναβαθμίζονται οι υγειονομικές υπηρεσίες για τους ασφαλισμένους ναυτικούς»

8A7A8BB70D7056432BC0EF05AD576E66

Συνάντηση Βορίδη- Βαρβιτσιώτη

Με στόχο την αναβάθμιση των παρεχόμενων υγειονομικών υπηρεσιών στους ασφαλισμένους ναυτικούς, οι οποίες, πλέον, έχουν περιέλθει από τον Οίκο του Ναύτη στον ΕΟΠΥΥ, συναντήθηκαν σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης με ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης.

Όπως ανακοινώθηκε, ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρθηκε στην προ ημερών επίσκεψή του στο κτίριο του Οίκου του Ναύτη, όπου διαπίστωσε την αναγκαιότητα ενίσχυσης του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, που υπηρετεί εκεί. Παράλληλα, υπογράμμισε τη σημασία της επικείμενης συγχώνευσης των υπηρεσιών του Οίκου Ναύτη με το Γραφείο Εύρεσης Ναυτικής Εργασίας.

«Με αυτόν τον τρόπο περιορίζουμε τη σπατάλη των δύο οργανισμών και βάζουμε τέλος στη διασπορά υπηρεσιών που υπάρχει. Επιπρόσθετα, αναβαθμίζουμε τις υπηρεσίες που παρέχουν σήμερα, στο πλαίσιο της αρμοδιότητας τους, προς τον Έλληνα ναυτικό» δήλωσε.

Απευθυνόμενος στον κ. Βορίδη, επισήμανε την αναγκαιότητα παροχής ωφελημάτων για τους Έλληνες ναυτικούς στο νέο ιατρικό κέντρο που θα δημιουργήσει στο υφιστάμενο κτίριο το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ). «Μέχρι τώρα, άλλωστε, οι υπηρεσίες και ο εξοπλισμός του κτιρίου αυτού, συντηρούνταν με τον οβολό των ναυτικών μας» είπε.

Ο υπουργός Υγείας, από την πλευρά του, σημείωσε ότι η εγκατάσταση και λειτουργία μονάδας του ΠΕΔΥ στο κτίριο του Οίκου Ναύτη, στην οποία προβλέπεται να λειτουργήσει και Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών σε 24ωρη βάση, θα αναβαθμίσει την παρεχόμενη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην περιοχή.

Στη συνάντηση, που έγινε στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, συμμετείχαν, επίσης, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο πρόεδρος του Οίκου Ναύτου, Βαγγέλης Μπαρμπάκος, ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, Γιάννης Χαλάς, ο διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Αθανάσιος Παπαρούπας και ο εκπρόσωπος της ΠΝΟ στο ΔΣ του Οίκου Ναύτη, Δημήτρης Καψάνης.