Αναστασιάδης: Οι Ελληνοκύπριοι δημιουργούν αρνητικές συνθήκες πωλώντας σε Τουρκοκύπριους

1904067

Ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, εξέφρασε την ανησυχία του και την αντίθεσή του, για την αθρόα πώληση από Ελληνοκύπριους σε Τουρκοκύπριους ακίνητης ιδιοκτησίας στις περιοχές της υπό κατοχήν Βόρειας Κύπρου.

Όπως δήλωσε ο κύπριος πρόεδρος, τις παραμονές συνομιλιών που αναπτέρωσαν ελπίδες για λύση του Κυπριακού, τέτοιες αγοραπωλησίες αδυνατίζουν τη θέση του στις συνομιλίες.

Την Κυριακή, Τουρκοκυπριακές πηγές διέρρευσαν την πληροφορία ότι τις τελευταίες εβδομάδες τουλάχιστον «μια ντουζίνα κατοικίες και αγροτεμάχια (…) πουλήθηκαν από τους (ελληνοκύπριους) ιδιοκτήτες τους σε πρόσωπα είτε σε επιχειρήσεις τουρκοκυπριακής ή τουρκικής ιδιοκτησίας».

Ο κ. Αναστασιάδης τόνισε ότι, «θα πρέπει να αντιληφθούν ότι χωρίς να το θέλουν είτε χωρίς καν να το έχουν ανάγκη δημιουργούν αρνητικές συνθήκες για την ελευθερία, την επανένωση της Κύπρου και την διαπραγματευτική δύναμή μας».

Επιπλέον, ο κύπριος πρόεδρος κάλεσε και την τουρκική πλευρά «να κάνει γενναία βήματα ώστε να αποδείξει την αποφασιστικότητά της στην εκπλήρωση των αποφάσεων του ΟΗΕ».