Ανακριτές προς την Βουλή: «Να άρετε τη βουλευτική ασυλία της Χ.Α για εσχάτη προδοσία»

ÁÈÇÍÁ - ÓÕÆÇÔÇÓÇ ÓÔÇÍ ÏËÏÌÅËÅÉÁ ÔÇÓ ÂÏÕËÇÓ ÃÉÁ ÐÅÑÉÓÔÏËÇ ÔÙÍ ÄÇÌÏÓÉÙÍ ÄÁÐÁÍÙÍ (EUROKINISSI/ÃÉÙÑÃÏÓ ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ)

Οι δύο ανακριτές κκ. Σπύρος Γεωργουλέας και Χρήστος Παπακώστας σε παραπεμπτικό τους σημείωμα, προς τη Βουλή των Ελλήνων, επικαλούνται τα άρθρα του Ποινικού Κώδικα (134 και επόμενα) που προβλέπουν βαρύτατες ποινές στην απόπειρα κατάλυσης του δημοκρατικού Πολιτεύματος της χώρας μας.

Το παραπεμπτικό έγγραφο προς τη Βουλή των Ελλήνων, περιέχει το αίτημά τους για την άρση της ασυλίας των τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλου και Ευστάθιου Μπούκουρα.

«Να άρετε τη βουλευτική τους ασυλία, διότι η εγκληματική Οργάνωση επιχειρούσε να καταλύσει το Πολίτευμα» τονίζουν οι ανακριτές.

Σύμφωνα με το έγγραφο σκοπός της Χρυσής Αυγής:
«…Ήταν εξαρχής και παραμένει, όπως προκύπτει από τις μαρτυρικές καταθέσεις, η κατάλυση του δημοκρατικού Πολιτεύματος (κατά παράβαση των άρθρων 134επ. του Ποινικού Κώδικα…».
Στο έγγραφο, που έφτασε στη Βουλή, συνεχίζουν ότι «προκύπτουν και στοιχεία για ενδείξεις τέλεσης και άλλων εγκλημάτων από τους έξι βουλευτές, που είναι ήδη κατηγορούμενοι και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος…».

Για όλες τις διαπιστούμενες, κατά την ανάκριση, αξιόποινες πράξεις θα ασκηθεί και συμπληρωματική δίωξη από την αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών…

Στο πρώτο μέρος του παραπεμπτικού των δυο ανακριτών περιγράφεται το ανατριχιαστικό ιστορικό της Οργάνωσης.

Οι ανακριτές αναφέρουν ότι, ως κυρίαρχος αναγνωρίζεται ο Αρχηγός, η εξουσία του οποίου είναι κατά τα πρότυπα του Adolf Hitler, απόλυτος, απεριόριστος και αδιαμφισβήτητος…

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο, σε ιδεολογικό επίπεδο η Οργάνωση υπεραμύνεται της φυλετικής καθαρότητας της Αρίας Φυλής και οι μη ανήκοντες σε αυτήν είναι υπάνθρωποι και σε αυτούς συγκαταλέγονται οι μετανάστες, οι αλλοδαποί, οι Ρομά, οι ομοφυλόφιλοι…

Οι ανακριτές επισημαίνουν ότι η βία είναι το μήνυμα της Χρυσής Αυγής, και όχι απλώς μέσον.