«Πολιτική σκοπιμότητα» στην επιμονή των θεσμών για νέες περικοπές στις συντάξεις διακρίνει ο Αλέξης Τσίπρας, μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες. Με δήλωσή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο πρωθυπουργός τονίζει πως η κυβέρνηση προσέρχεται στη διαπραγμάτευση «με σχέδιο και τεκμηριωμένες αντιπροτάσεις», ενώ στέλνει σαφές μήνυμα προς τους δανειστές ότι δεν πρέπει να εκλαμβάνουν ως αδυναμία την επιθυμία της ελληνικής πλευράς για λύση.

Ολόκληρη η δήλωση του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα:

«Μόνο πολιτική σκοπιμότητα μπορεί κανείς να διακρίνει στην επιμονή των θεσμών για νέες περικοπές στις συντάξεις μετά από πέντε χρόνια λεηλασίας από τα μνημόνια. Η ελληνική κυβέρνηση προσέρχεται στη διαπραγμάτευση με σχέδιο και με τεκμηριωμένες αντιπροτάσεις. Θα περιμένουμε υπομονετικά έως ότου οι θεσμοί προσχωρήσουν στον ρεαλισμό.

Αν όμως κάποιοι εκλαμβάνουν ως αδυναμία την ειλικρινή μας επιθυμία για λύση και τα βήματα που έχουμε κάνει για να καλύψουμε τις διαφορές, ας αναλογιστούν: Δεν κουβαλάμε μόνο μια βαριά ιστορία αγώνων.

Κουβαλάμε στις πλάτες μας την αξιοπρέπεια ενός λαού αλλά και την ελπίδα των λαών της Ευρώπης. Είναι πολύ βαρύ το φορτίο για να το αγνοήσουμε. Δεν είναι ζήτημα ιδεολογικής εμμονής. Είναι ζήτημα δημοκρατίας.

Δεν έχουμε το δικαίωμα να θάψουμε την ευρωπαϊκή δημοκρατία στον τόπο που γεννήθηκε».

Πηγή:http://www.avgi.gr