Ακόμα στον Κορυδαλλό ο Σάββας Ξηρός

Στον Κορυδαλλό παραμένει ο Σάββας Ξηρός μετά την απόφαση της Ελληνικής Αστυνομίας, να μην προχωρήσει τελικά στη μεταγωγή του από τις εκεί φυλακές στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης για λόγους υγείας, παρά το γεγονός ότι υπάρχει σχετική δικαστική απόφαση.

Tο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά είχε κάνει κατά πλειοψηφία αποδεκτό στις 05/07, το αίτημα του κρατούμενου για προσωρινή πεντάμηνη αναστολή της κράτησής του και μεταφοράς του στο συγκεκριμένο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Η ΕΛΑΣ, με έγγραφό της την περασμένη εβδομάδα προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πειραιά, ζητά για λόγους ασφαλείας να μη γίνει στο ΑΧΕΠΑ η μεταγωγή και φρούρηση νοσηλείας του αιτούντος κρατουμένου για συμμετοχή στη δράση της οργάνωσης 17Ν, Σάββα Ξηρού, και προτείνει άλλα νοσοκομεία, όπως το «Παπαγεωργίου» και το «Ιπποκράτειο».

Κατόπιν τούτου ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Πειραιά, επικαλούμενος και δική του δικαστική υποχρέωση, εισήγαγε στο τριμελές πλημμελειοδικείο να συζητηθεί εκ νέου η διακοπή ποινής του αιτούντος την Πέμπτη 19 Ιουλίου, ως προς το σχετικό αίτημα της ΕΛΑΣ.